Srijeda, 5.11.2008.

ODRžAN SASTANAK VLASNIKA TVORNICE "DALMATINKA NOVA" I GRADONAčELNIKA SINJA DR. IVANA NASIćA

Vlasnici tvornice Dalmatinke Nove, braća Ladini izvijestili su danas gradonačelnika Sinja Ivana Nasića kako postoje određeni problemi zbog kojih radnicima nije isplaćena plaća za rujan. U roku od 10 do 15 dana, kažu, očekuju pokretanje proizvodnje te podmirenje duga radnicima kao i duga od 900 000,00 kuna Gradu Sinju za komunalnu naknadu. U tom bi se roku trebao definirati i odnos strateškog partnera u tvornici. Uprava Dalmatinke Nove imat će podršku Grada ukoliko se proces razvoja nastavi onako kako je dogovoreno sporazumom između polsodavca, strateškog partnera i predstavnika radnika, kazao je gradonačelnik Ivan Nasić. Nakon sastanka s gradonačelnikom u Dalmatinci Novoj poslodavac se sastao s predsjednicima Samostalnog sindikata TOKG-ea i HUS-a, Nevenom Poljakom i Ankicom Bešlić. Njima je poslodavac kazao kako će se u petak znati kada će biti isplaćena plaća za rujan. Istoga dana trebao bi biti poznat i minimalan iznos opremnine koja će biti isplaćena radnicima koji su proglašeni tehnološkim viškom.

ISTRAžIVAčKI CENTAR U JEžEVIćU

Prirodoslovno-matematički fakultet Sveučilišta u Zagrebu, neslužbeno saznajemo, preuredit će zgradu bivše osnovne škole u Vrličkom selu Ježević, za što je raspisao natječaj za izvođača radova. Preuređenjem bi se zgrada prenamijenila u istraživački centar, odnosno ekološku stanicu, koji bi trebao biti opremljen radnim prostorijama, spavaonicama i kuhinjom. Neslužbeno saznajemo kako je ukupna vrijednost projekta oko 5 i pol milijuna kuna. Gradonačelnik Vrlike Ivan čorić kazao nam je kako je Grad Fakultetu ustupio školsku zgradu za minimalan iznos. Prema njegovim riječima, vrlo je važno da se u Vrlički kraj vraća život, te da se na tom prostoru događaju ovakvi i slični projekti.
Prema gradonačelnikovim riječima, Centar će izvoditi terensku nastavu sa studentima te znanstvena istraživanja Dinarskog gorja i Cetinskog sliva.

GRAD SINJ RASPISAO NATJEčAJ ZA STIPENDIJE

Grad Sinj raspisao je natječaj za dodjelu studentskih stipendija za tekuću akademsku godinu. Stipendije su namijenjene uspješnim i darovitim studentima, studentima iz obitelji lošeg imovnog stanja, studentima Hrvatskim ratnim vojnim invalidima iz Domovinskog rata s 50% ili višim stupnjem oštećenja, te studentima iz obitelji sa sedmero i više djece. Stipendije će dobiti 20 uspješnih i darovitih studenata te 20 studenata iz obitelji lošijeg imovnog stanja, u mjesečnom iznosu od po 6 stotina kuna, te studenti, korisnici stipendije iz predhodne godine koji trebaju donijeti potvrdu o upisu u sljedeću akademsku godinu.
Natječaj za dodjelu stipendija otvoren je do 28. studenog. Sve informacije o potrebnoj dokumentaciji mogu se dobiti u Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Sinja u sobi broj 37.

Trilj gradi prihvatilište za azilante

Zbog velikog broja ilegalnih migranata koji pokušavaju ući u Hrvatsku duž cijele granice sa susjednom BiH, Trilj će već ovoga tjedna početi gradnju prihvatilišta za azilante. Triljski gradonačelnik Ivan šipić izjavio je da bi radovi na prihvatilištu za azilante trebali početi krajem ovog mjeseca. Potrebno je to zbog velikog broja ilegalnih migranata koji pokušavaju ući u Hrvatsku, ne samo preko prijelaza u Kamenskom, nego uzduž cijele granice Hrvatske sa susjednom BiH, dodao je šipić.
Jednodnevni prihvat za azilante gradio bi se na površini od 6000 metara četvornih, u blizini samoga graničnog prijelaza.
Gradsko vijeće Trilja zatražilo je zbog mnogobrojnih azilanata koji iz BiH bespravno ulaze u Hrvatsku, poglavito na graničnome prijelazu Kamenskom, da se ubrza gradnja još jednog objekta pogranične policije.
IZVOR: Hina|Net.hr

PREDAN ZAHTJEV RADNIKA ZA OTVARANJE STEčAJA U TVORNICI KONCA "DALMATINKA NOVA"

Opunomoćenik oko 100 radnika Dalmatinke Nove, odvjetnik Zoran Vujanović jučer poslijepodne predao je Trgovačkom sudu u Splitu zahtjev za otvaranjem stečaja u tvornici Iako je poslodavac Gianfranco Ladini najavio isplatu plaća ovoga tjedna, odvjetnik Vujanović je kazao da se zahtjev neće povući niti ako se plaća isplati.
Predsjednik Uprave Dalmatinke Nove Gianfranco Ladini kazao je kako će radnicim biti isplaćena plaća za rujan, no ukoliko se ovakve "igre" oko tvornice nastave bit će prisiljen zatvoriti tvornicu.

ODRžANA 92. SJEDNICA GRADSKOG POGLAVARSTVA GRADA SINJA

Na 92. sjednici sinjskog poglavarstva prihvaćen je Prijedlog postavljanja i financiranja parkirnih automata i video nadzora; Poglavarstvo je već ranije zadužilo poduzeće Kamičak da pripremi koncept rješavanja tzv. otvorenih parkirališta. Dogovoreno je da se ide u uređenje parkirališta na prostorima gdje to još nije učinjeno, te da se parkirna mjesta naplaćuju preko naplatnih automata. Ovakvim bi se rješenjem naplate parkirnih mjesta uklonila i rampa u središtu grada u Matića ulici.
...

MINISTAR POLJIPRIVREDE BOžIDAR PANKRETIć SUTRA U POSJETU SINJU

Sutra, 6. Studenoga, u posjet Sinju stiže ministar poljoprivrede Božidar Pankretić, koji će se sastati s članovima poglavarstva. Razgovarat će se o projektima Grada Sinja. Očekuje se kako će ministar Pankretić obići i neka poljoprivredna gospodarstva te Alkarsku ergelu.

GRAD TRILJ RASPISAO NATJEčAJ ZA STIPENDIJE

Grad Trilj raspisao je natječaj za stipendije učenicima i studentima u 2008./2009. godini. Poglavarstvo je odobrilo ukupno 30 stipendija, od čega 10 učeničkih, 10 studentskih te 10 stipendija učenicima i studentima koji potječu iz obitelji težeg materijalnog stanja. Učenici koji se školuju u Sinju dobit će stipendije u mjesečnom iznosu od 400 kuna, a u Splitu i šire po 500 kuna. Mjesečni iznos stipendije studentima koji studiraju u Splitu iznosi 600 kuna, a onima koji studiraju izvan Splita 700 kuna. Natječaj je otvoren do 13. studenoga.

OBAVIJEST

Danas, 5. studenoga, u Domu kulture u Glavicama s početkom u 18 sati održat će se sastanak Mjesnog odbora Glavica. Na ovom sastanku razmatrat će se dosadašnje aktivnosti mjesnog odbora i razmotriti prioritetni program aktivnosti za narednu godinu, a raspravljat će se i o tekućoj problematici.

POčELI RADOVI NA PREUREđENJU šKOLE U VUčIPOLJU

U naselju Vučipolje na staroj školi počeli su građevinski radovi. Ovaj objekat na korištenje dobila je Braniteljska zadruga "Vučipolje", koja će objekat preurediti za seoski turizam. Prema planu radova objekat bi trebao biti završen do 24. lipnja 2009. godine, kada se u ovom naselju slavi dan mjesta blagdan Sv.Ivana Krstitelja.

SPORT

Večeras u okviru 3. kola zimske boćarske lige na boćalištu 104. Dalmatinca u Turjacima sastaju se Trilj i Otok,a sutra igraju Sinj-Potravlje. Ovo natjecanje organiziraju Boćarski klub Pržina-104. Dalmatinca iz Turjaka.

KRONIKA 92

Jutros oko 09.20 sati na predjelu kod "Bossa" na lokalnoj cesti Sinj-Otok dogodila se teža prometna nesreća. U sudaru dvaju osobnih automobila tri osobe zadobile su tjelesne ozljede, te se nalaze na obradi u KBC Split.