Subota, 5.11.2005.

NATJEčAJ ZA STUDENTSKE STIPENDIJE

Grad Sinj će sljedeći tjedan raspisati natječaj za dodjelu studentskih stipendija za akademsku godinu 2005/2006, iako je na prethodnoj sjednici Gradskoga poglavarstva predstavljen Nacrt Prijedloga novoga pravilnika o odobravanju stipendija.
Ove akademske godine novi pravilnik neće stupiti na snagu i odluke će se donositi po starom pravilniku.

Cilj novoga pravilnika je omogućiti stipendije i onim studentima koji su slabijeg imovinskog stanja, te da i studenti deficitarnih zanimanja u sinjskom kraju ostvare uvjete za stipendiranja.

Gradonačelnik je najavio za danas i potpisivanje ugovora o sufinanciranju prijevoza učenika i studenata sa područja grada za tekuću akademsku godinu sa sinjskim prijevoznikom "Promet Sinj". Potpisivanjem tog akta prijevoz učenika i studenata biti će i do 50 posto jeftiniji u odnosu na cijenu sadašnjih mjesečnih karata.

AKCIJA "POMOZIMO DJECI U SNALAžENJU U PROMETU"

Oko 250 djece iz sinjskih predškolskih ustanova jučer je pohađalo edukativni program naziva "Pomozimo djeci u snalaženju u prometu". Ovaj projekt edukativnog karaktera osmišljen je u autoškoli Semafor.

Cilj projekta je, kako ističe iz autoškole Semafor željko Prelas, edukacija djece o ponašnju u prometu. Program za svaku grupu traje dva sata, a sastoji se od 45 minuta kompjutorskog programa na temu kako se ponašati u prometu, potom još toliko vremena je predvidjeno za crtani film koji animacijom upoznaje djecu s ponašanjem prilikom sudjelovanja u u prometu. Ostatak vremena predviđen je za obilazak sinjskih prometnica.

DONACIJA HVB-SPLITSKE BANKE CENTRU FRA. ANTE SEKELEZ U VRLICI

Predstavnici i članovi HVB Splitske banke u ponedjeljak 7. studenoga donirat će vrličkom centru za rehabilitaciju fra. Ante Sekelez sjedalice za tribine u sklopu igrališta Centra u vrijednosti od 20.000 kuna. član uprave HVB Splitske Banke naš sinjanin Ivo Bilić najavljuje i poklon djeci predstavu lutkarskog kazališta Split

Kada je riječ o sponzorskom programu Splitska banka uvijek ima dodatnog prostora za ovakve i slične akcije posebno na dan štednje, a dobro je poznato, ističe gospodin Bilić, kako je Cetinski kraj poznat po štednji u Splitskoj banci

Predstavnici Uprave te banke uz sjedalice za športski teren i predstavom, pomoći će djeci Centra i donacijom didaktičkih igračaka kao i drugim potrebnim rekvizitima - potvrdio je ravnatelj centra Ante Turudić.

U Hrvatskoj postoje slični centri kao ovaj u Vrlici. On skrbi o 180 korisnika, trenutačno je zaposleno 100-njak ljudi, ali je Centar fra Ante Sekelez, kako kaže direktor Turudić, jedinstven jer je u dane Domovinskog rata osjetio ekstreme ljudskog zla.

UDRUGA "SRMA" POčELA S RADOM

Danas je s radom počela udruga za razvoj i jačanje civilnog društva i poboljšanje kvalitete života "Srma". Cilj udruge je razvoj i jačanje civilnog društva te promicanje aktivnog uključivanja građana u kreiranje društva po mjeri građana društveno korektivnim djelovanjem i kroz rad Centra za razvoj i jačanje civilnog društva. Dodajmo kako će Udruga raditi na poboljšanju kvalitete življenja građana , društveno korektivnim djelovanjem.
U sklopu ove udruge građani će moći dobiti i besplatne pravne i savjete psihologa, a organizirat će i radionice slikanja za sve dobne skupine kao i druge zanimljivosti.

SPORT

Danas, 5. studenog u 20 sati u sinjskoj športskoj dvorani na redu je prvenstvena utakmica 7. kola. Domaćim rukometašima RK Kamičak u goste dolaze rukometaši iz RK šibenik GSS. Domaći rukometaši očekuju potporu s tribina. Dodajmo kako je ulaz besplatan.

U nedjelju je derbi utakmica u Hrvacama gdje domaći nogometaši očekuju goste iz Makarske, ekipu Zmaja.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas toplo i vedro vrijeme sa temperaturom zraka između 19 i 21 stupanj.