Subota, 5.10.2019.

U Sinju obilježen Dan ružičaste vrpce


U organizaciji Kluba žena liječenih na dojci Sinj, na sinjskoj Pijaci obilježen je Dan ružičaste vrpce.
Članice Kluba i volonterke brojnim građanima podijelile su ružičaste vrpce i edukativne materijale. Prema riječima organizatorica, glavni cilj ove akcije je upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, jer se 90% oboljelih žena može izliječiti ukoliko se bolest otkrije u početnom stadiju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Udruga veterana 126. brigade HV obilježava 28. godišnjicu osnutka 126.brigade


Udruga veterana 126. brigade HV-a i Grad Sinj počinje s obilježavanjem 28. godišnjice od osnutka 126. brigade HV-a .
Program obilježavanja počinje u nedjelju 06. listopada 2019. godine, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu u Spomen parku Hrvatskih branitelja Domovinskog rata (ispred zgrade Gradske uprave) u 09 sati, nakon čega će se program obilježavanja nastaviti polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred biste prvog predsjednika RH, dr. Franje Tuđmana, na istoimenom gradskom trgu previđenom za 09 sati i 30 minuta.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava sportskog vikenda

Pred nama je novi sportski vikend u kojem nas očekuju brojne zanimljivosti, ali u prvom planu ipak će biti košarkaši Alkara, rukometašice Sinja i nogometaši Junaka…
Rukometašice Sinja u trećem kolu gostuju u Pločama kod Dalmatinke koja je prvenstvo otvorila s dva poraza. Važan je ovo dvoboj za obje ekipe, ali eventualnom pobjedom Sinj bi napravio velik posao u smislu izbjegavanja donjeg dijela poretka.
No, izuzev spomenute trojke, vikend nam donosi i brojne druge događaje koje vrijedi ispratiti. Nogometaši su svoje utakmice rasporedili kroz dva dana; OSK, Tekstilac i Trilj igraju u subotu, a Hrvace i Glavice u nedjelju.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR