Petak, 5.10.2018.

Obilježavanje 27. obljetnice 126. brigade i Dana neovisnosti


Udruga veterana 126. brigade HV-a i Grad Sinj sutra, 6. listopada prigodno će obilježiti 27. obljetnicu od osnutka 126. brigade HV-a i državni blagdan Dan neovisnosti.
Program obilježavanja počet će u 9 sati i 30 minuta kada će se upriličiti polaganje vijenaca i paljenje svijeća na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave. Nakon toga, u 10 sati polaganje vijenaca i paljenje svijeća upriličit će se pred bistom prvog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana. U 14 sati na SC ‘Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić’ održat će se veteranski turnir ragbi ekipa na kojem će sudjelovati ekipe HRM-a Split te braniteljskih udruga Siska, Zagreba i Sinja.
U ponedjeljak, 8. listopada u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske služit će se sveta misa zahvalnica za Domovinu, za poginule i preminule pripadnike 126. brigade HV-a, kao i za sve poginule i preminule hrvatske branitelje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Ivan Jagnjić: Godinama, danima, satima


Danas, 5. listopada obilježava se Svjetski dan učitelja. Taj je dan prigoda da se pokaže da je rad učitelja i nastavnika prepoznat kao jedan od najvažnijih za ukupan razvoj društva te da se kao takav i cijeni. Povodom Svjetskog dana učitelja donosimo članak kojeg je napisao učenik OŠ ‘Fra Pavla Vučkovića’ IVAN JAGNJIĆ. Za ovaj rad Ivan je nagrađen od Grada Sinja za uspjeh na županijskoj smotri LiDraNo 2017./2018.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR