Četvrtak, 5.10.2017.

Veterani 126. brigade obilježavaju 26 godina brigade i Dan neovisnosti


Udruga hrvatskih branitelja ‘Veterani 126. brigade Sinj’ 6. listopada ove godine obilježava dvadeset i šest godina osnutka sinjske ratne brigade i Dan neovisnosti RH.
Kroz našu postrojbu prošlo je više od šest tisuća hrvatskih branitelja od kojih je njih 105 iz cetinskog kraja dalo svoj živote na oltar Domovine, dok ih je oko četiri stotine lakše i teže ranjeno.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Proslava 350 godina župe Potravlje i 290 godina Gospe Potravske


Mještani Potravlja pripremaju se za blagdan Gospe Potravske, nebeske zaštitnice župe i mjesta. Ove godine ujedno se slavi 350 godina župe Potravlje i 290 godina Gospe Potravske.
Sutra, 6. listopada počinje trodnevnica. Klanjanje Presvetom sakramentu i sv. Misa počet će u 17,30 sati, a predvodit će ju župnik fra Stanko Dotur.
U subotu, 7. listopada od svetu Misa od 17,30 sati predvodit će fra Božo Vuleta, duhovnik bogoslova. Pjevane dijelove sv. Mise, pjevati će Zbor sestara milosrdnica provincije Navještenja Gospodinova – Split, koji će nakon Mise održati koncert duhovne i rodoljubne pjesme. Orguljašica i voditeljica zbora je s. m. Mirta Škopljanac Mačina.
Središnje misno slavlje u nedjelju, 8. listopada počet će u 10,30 sati, a predvodit će ga provincijal fra Joško Kodžoman. Nakon mise bit će organiziran domjenak za sve uzvanike, a od 14 sati počet će zabavni program.
IZVOR: WWW.FERATA.HR