Srijeda, 5.10.2016.

Projekt ‘Edukacijsko-sportski susreti nezaposlenih hrvatskih branitelja’

Udruga nezaposlenih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, u suradnji sa Braniteljskom socijalnom radnom zadrugom Dalmatia ruralis, nastavlja i dalje provoditi projekt ‘Job club’ (Klub za traženje posla) za nezaposlene hrvatske branitelje. Prostorije ‘Job kluba’ se nalaze u Brnazama 410 (zgrada Alkoma).
Udruga ovim putem poziva sve nezaposlene hrvatske branitelje koji žele sudjelovati u projektu ‘Edukacijsko-sportski susreti nezaposlenih hrvatskih branitelja’ u sklopu kojeg će se održati i radionice o mogućnostima zapošljavanja i samozapošljavanja putem Europskog socijalnog fonda da se jave u prostorije Udruge ili na e-mail: unhbdr@gmail.com.
Projekt se provodi uz pomoć Hrvatskog zavoda za zapošljavanje te uz potporu Ministarstva branitelja, Splitsko-dalmatinske županije i Hrvatske banke za obnovu i razvitak.
IZVOR:  WWW.FERATA.HR

Obilježavanje 25. godišnjice 126. brigade HV-a


Udruga ‘Veterani 126. brigade Sinj’ sutra, 6. listopada obilježava 25. godišnjicu svoga ustroja.
U 10 sati obavit će se polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod Spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i biste prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana. Poslije toga, u Galeriji Galiotović u 11 sati bit će otvorena izložba ratnih fotografija s prostora Đakova 122. brigade HV-a.
Istog dana, u popodnevnim satima, na Trgu kralja Tomislava gosti i prijatelji iz Đakova priredit će glazbenu svečanost u izvedbi Slavonskih lola, a kuhat će i čobanac za sve prisutne.
U subotu, 8. listopada, organizira se turnir ragbi ekipa iz Siska, Zagreba, ekipe HRM-Split i domaćina na sportskom centru vukovarskih heroja Andrije Alčića i Ivana Poljaka – Sokola u Sinju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održan drugi dan 7. Festivala znanosti

Drugi dan Festivala znanosti – Sinj počeo je radionicom iz kemije za djecu u OŠ Marka Marulića u 7. c. razredu u režiji našeg poznatog popularizatora kemije Tomislava Portade s Instituta Ruđer Bošković.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR