Ponedjeljak, 5.10.2015.

Jasensko i Čitluk slavili svog zaštitnika!

Procesijom i svečanim misnim slavljem koje je predvodio fra Jure Hrgović, profesor u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju, jučer je proslavljen blagdan svetog Franje Asiškog, zaštitnika Čitluka i Jasenska.
Više stotina vjernika krenulo je za križem i kipom svetog Franje u procesiji nakon koje je održana sveta misa. U svečanoj procesiji sudjelovali su ministranti te momci i djevojke u narodnim nošnjama. Uz fra Juru Hrgovića misnom slavlju koncelebrirali su: fra Eugen Poljak (župnik u Čitluku i Jasensku), fra Stjepan Matić (župnik u Siveriću), fra Ante Grčić (svećenik u katedrali Gospe od Zdravlja, Split) i fra Ivan Čugura (voditelj misije u Freisingu). Svi svećenici porijeklom su iz ova dva sela.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počinje zaručnički tečaj u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske

Svetište Čudotvorne Gospe Sinjske organizira trodnevni zaručnički tečaj, koji će se održavati od 8. do 10. listopada 2015. godine, s početkom u 18 sati.
Teme predavanja tečaju su: sakrament ženidbe, moralno – duhovni vid ženidbe, crkveno pravo o ženidbi, psihološki vid braka i obitelji, medicinski vid braka, dostojanstvo slavlja i praktična pitanja o ženidbi.
Uz ovaj tečaj Svetište će također organizirati trodnevni zaručnički tečaj i u prosincu (od 4. do 6. prosinca).
IZVOR: WWW.FERATA.HR