Petak, 5.10.2012.

21. obljetnica osnutka 126. brigade

Povodom obilježavanja 21. obljetnice osnutka 126. brigade i Dana neovisnosti RH sutra će se u Sinju u 10 sati upriličiti polaganje vijenaca i paljenje svijeća kod spomenika poginulim braniteljima u Domovinskom ratu ispred zgrade Gradske uprave.
U čast 21. obljetnice osnivanja 126. brigade u prostorijama Gradskog društva Crvenog križa Sinj sutra od 9 do 13 sati održati će se akcija dragovoljnog darivanja krvi. Organizatori akcije su Gradskog društva Crvenog križa Sinj, Braniteljska zadruga 'Patriot', Udruga navijača Hajduka 'Torcida Cetinski kraj' i Udruga branitelja veterana 126. brigade.

Nakon toga odigrat će se tradicionalni ragbi turnir na kojem će sudjelovati ekipe veterana 126. brigade, veterana HRM-a i sisačke brigade.

Misa za poginule i umrle branitelje Cetinskog kraja služit će se u nedjelju u 10 sati u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održan Sajam mogućnosti

Na ŠC 'Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić' u Sinju danas je održan 'Sajam mogućnosti' na kojem je 30-ak izlagača sinjskim osnovnoškolcima predstavljalo svoje sadržaje. Sajam je posjetilo oko tisuću posjetitelja. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježavanje Dana ružičaste vrpce

Mjesec listopad posvećen je borbi protiv raka dojke, a sutra se prigodno obilježava Dan ružičaste vrpce. Cilj ove humanitarne akcije je upozoriti na važnost ranog otkrivanja raka dojke, jer se 90% oboljelih žena može izliječiti ukoliko se bolest otkrije u početnom stadiju. Ovu manifestaciju u Hrvatskoj organizira Hrvatski forum protiv raka dojke 'Europa Donna' i u Hrvatskoj se održava prve subote u listopadu.
Dan ružičaste vrpce već nekoliko godina prigodno se obilježava i u Sinju. Klub žena liječenih od raka dojke Sinj sutra od 10 do 12 sati na sinjskoj Pijaci dijelit će promotivne i edukativne materijale. Članice kluba sudjelovat će i na splitskoj Rivi na snimanju milenijske fotografije Šime Strikomana, gdje će 700 žena oblikovati ružičastu vrpcu.
IZVOR: WWW.FERATA.HR