Srijeda, 5.10.2011.

Proslava 20. godišnjice 126. brigadePrigodnim programom sutra će se obilježiti 20. obljetnica od osnutka 126. brigade HV-a. Organizator proslave je Udruga hrvatskih branitelja veterana 126. brigade Sinj. Podsjetimo, na taj dan 1991. godine ukazom vrhovnika dr. Franje Tuđmana službeno je formirana 126. brigada. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

22. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja

Dana 07. listopada  2011. godine  ( petak) u Gradskoj vijećnici Grada Sinja s početkom u  15,00  sati održat će se 22. sjednica Gradskog vijeća Grada Sinja.
DNEVNI RED:     
1. Usvajanje Zapisnika sa 21. sjednice Gradskog vijeća,
2. Pitanja i prijedlozi vijećnika,
3. Prijedlog Odluke o donošenju Detaljnog plana uređenja «ex vojarne IVANIŠA NELIPIĆA»,
4. Izvješće o radu gradonačelnika Grada Sinja za razdoblje od 01. siječnja 2011.- 30. lipnja 2011. godine,
5. Prijedlog Odluke o izmjeni i dopuni Izjave o osnivanju društva s ograničenom odgovornošću Kamičak d.o.o. za upravljanje parkiralištima-Sinj, Dragašev prolaz 10,
IZVOR: GRAD SINJ
...

Obilježavanja Tjedna dojenja

Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara Sinj organizira druženje povodom obilježavanja nacionalnog tjedna dojenja, koji je prvoga tjedna u listopadu, i promocije dojenja.
Druženje će se održati sutra, 6. listopada od 11 do 15 sati, u dvorištu Svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske. Na druženje su pozvani svi koji podupiru dojenje kao prirodnu hranu za dijete, stručnjaci koji skrbe o majci i djetetu, predstavnici Grada i županije, Crkve i drugi.
U okviru druženja održat će se radionice i prezentacije proizvoda sponzora, a majke koje su dojile moći će razmijeniti iskustva.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sjećanje na poginule u Osojniku

Predstavnici Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja grada Sinja i Cetinske krajine danas će u dubrovačkom naselju Osojnik položiti vijence i zapaliti svijeće na spomen obilježje stradalim hrvatskim braniteljiam.
Svetu misu u crkvi sv. Đurđa na Osojniku za stradale branitelje, povodom osme godišnjice otkrivanja spomenika, predvodit će monsinjor Mate Uzinić, biskup dubrovački.

Program počinje u 11 sati, a nakon mise, koja će početi u 12,30 sati, predstavnici sinjske Udruge razgledat će izložbu Domovinskog rata u tvrđavi Imperial na Srđu.

Tijekom Domovinskog rata Osojnik je bio jedno od najvažnijih uporišta obrane Dubrovnika, a nakon okupacije neprijateljska vojska je popalila gotovo sve objekte na Osojniku, kao i katoličku crkvu Sv. Đurđa, te je oskrnavila mjesno groblje.

Nakon oslobađanja Osojnik je obnovljen, a na ulazu u mjesto postavljen spomenik za 101 hrvatskog branitelja poginulog u bitkama oko Osojinka.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

SP U BOKSU: Kubanac Gomez zaustavio Vugdeliju

BAKU–Hrvatski boksački reprezentativac Stjepan Vugdelija (član BK Joker iz Splita) jučer je poražen u 1/8 finala Svjetskog prvenstva u boksu od  Jose Angel Larduet Gomeza.Naime, Kubanac je meč dobio nakon što je sudac prekinuo meč, jer je naš borac zadobio nezgodan udarac u jetru
"Smatram da nije bilo razloga da sudac prekine meč. Ali šta se tu može.Gomez je odličan borac. Ovim putem želit zahvaliti svima koji su mi dali  podršku", kratko je za Glas Zagore kazao Stjepan koji se uskoro vraća u rodni Otok.
Piše: Petar Norac Kevo

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Sport

Ovog vikenda odigrani su susreti u boćarskim ligama. Donosimo rezultate.
 3. HBL 5. kolo
Bulin - Trilj 10:12
Brodarica - Otok 6:16

Na ljestvici ovog natjecanja boćari Otoka i Trilja su na prvim pozicijama s 8 bodova koliko imaju Naklice i Velebit. U idućem 6.kolu Triljani gostuju kod Lišana,a Otok je domaćin Komiži.

1. ŽBL 5. kolo
Sinj - Muzgovac Brač 18:4
Makarska - Pržina 14:8
El.Dalmacija - Mačkula 7:15
Boćari Sinja nalaze se na trećem mjestu sa 7 bodova, Mačkula dijeli 4. mjesto s 6 osvojenih bodova, dok se boćari turjačke Pržine s osvojena 3 boda nalaze na sedmom mjestu.
U 6. kolu Sinj je domaćin Sutvid Braču, Pržina ekipi El.Dalmacije, a Mačkula je na gostovanju kod Muzgovca na Braču.

2. ŽBL 5. kolo
Bitelić – Brela 16:6
Sveti Ante - Sinjal 16:6
Boćari Bitelića trenutno se nalaze na šestom mjestu s 4 osvojena boda, a Sinjal je na osmom mjestu s 2 osvojena boda.
U 6. kolu Sinjal je gost Brodosplita, a boćari Bitelića kod Baške Vode.

3. ŽBL 5. kolo
Potravlje - Gradina 10:12
Potravlje je trenutno na četvrtom mjestu s 2 osvojena boda,a u 6. kolu gostuju kod Šestanovca.

IZVOR: WWW.FERATA.HR