Utorak, 5.10.2010.

Kardinal Angelo Sodano danas dolazi u posjet Sinju

Kardinal Angelo Sodano, dekan kardinalskog zbora i dugogodišnji državni tajnik svete stolice danas, 5. listopada, će biti u posjetu sinjskom samostanu. U 16,30 sati udijelit će svoj blagoslov u Svetištu Čudotvorne Gospe Sinjske narodu i franjevcima.

19. godišnjica osnutka 126. brigade

Udruga hrvatskih branitelja veterana 126. brigade Sinj sutra, 6. listopada,  obilježavanje 19. godišnjicu osnutka brigade. U 09,00 sati je polaganje vijenaca te obilazak Spomen sobe poginulih branitelja Cetinskog kraja. U 10,00 sati u crkvi Čudotvorne Gospe sinjske bit će sveta misa za sve poginule pripadnike, a u 11,00 sati u OŠ „Fra Pavla Vučkovića“ počinje film o ratnom putu 126. brigade. Na SC “Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić” u 16,00 sati će se odigrati revijalna utakmica veterana ragbi kluba Sinj pripadnika 126. brigade i pripadnika HRM-a.

"Odnos prema žrtvama svih totalitarizama i ratova 20. stoljeća"

U organizaciji Udruge obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraja, Udruge Cjelovit život, Udruge dragovoljaca veterana Domovinskog rata ogranak Sinj u petak, 08. listopada 2010. godine održat će se javna tribina u dvorani samostana Čudotvorne Gospe Sinjske s početkom u 19,00 sat na temu "Odnos prema žrtvama svih totalitarizama i ratova 20. stoljeća". Predavač je Ivica Relković, predsjednik Obiteljske stranke.

Kako promatrati žrtve bez omalovažavanja i dvostrukih mjerila. Manipulacije brojkama:...

KUU " Sinjske mažoretkinje" odlaze na 14 Europsko prvenstvo u mažoret plesu koje se održava u Švicarskom gradu NeuchateluU četvrtak 07.10,.2010.god članice KUU " Sinjske mažoretkinje" odlaze na 14.  Europsko prvenstvo u mažoret plesu koje se održava u Švicarskom gradu Neuchatelu od 08.10-10.10.2010. godine. Sinjske mažoretkinje boje hrvatske će braniti u 8 različitih kategorija, od toga su tri solo solo koreografije, tri duo koreografije i dvije grupne
koreografije Exibition Corp i Parade Corp u kojoj su i aktualne europske prvakinje. Na natjecanju će sudjelovati mažoretkinje iz  14 europskih zemalja, a Hrvatsku reprezentaciju uz sinjske mažoretkinje čine još i mažoretkinje iz Cavtata, Splita, Kaštela, Koprivnice, Požege, Goričana i Lipika.

Kronika 92

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad više osoba. Osnovano se sumnja da su na području Sinja dana 02./03.10. 2010.g., otuđili CD player, pojačalo i zvučnik iz vozila. Počinjena je veća materijalna šteta. Slijedi podnošenje kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu za mladež.
IZVOR: PU SD

Stanje na cestama

Na autocesti A 1, zbog redovnog održavanja tunela Sveti Rok promet teče kroz jednu tunelsku cijev, a zbog suženog kolnika, zabranjen je prolazak izvanrednih prijevoza čija širina prelazi 3,40 m.
IZVOR: HAK