Petak, 5.10.2007.

BLAGDAN GOSPE OD RUžARJA

Vrlika u nedjelju obilježava dan grada i blagdan svoje zaštitnice Gospe od Ružarja. Kulturno, zabavni i športski program počinje danas 4. memorijalnim malonogometnim turnirom Ive Lelas 2007. i 4. Otvorenim turnirom u balotama. Za 17 i 30 najavljeno je i otvaranje izložbe kulturnog društva Vrlika.

"DAN RUžIčASTE VRPCE"

Klub žena oboljelih i liječenih na dojci Sinj, koji djeluje pri Udruzi Srma, priključio se obilježavanju DANA RUžIčASTE VRPCE.
Tim povodom na središnjem Gradskom trgu izvješena je velika ružičasta vrpca, kao najava akcije, koja će se održati u subotu, na sinjskoj Pijaci s početkom u 11 sati.
članice kluba i volonterke dijelit će edukativne materijale u srhu upozoravanje žena i javnosti na neophodnost prevencije raka dojke.

BLAGDAN GOSPE OD KRUNICE

Gospa od krunice - Rožarice svečano se obilježava i u župi svetoga Nikole Bajagić - Obrovac. Za proslavu svoje su zaštitnice vjernici se pripremaju trodnevnom duhovnom obnovom. Danas i sutra u tamošnjoj crkvi u 17,00 sati molit će se krunica, poslije koje će biti sveta misa i prigodna propovijed. Duhovnu obnovu predvodi mjesni župnik fra Luka Banić.
Svečano misno slavlje bit će u nedjelju u 10,30 sati, kada počinje procesija. Svetu misu će predvoditi fra Kristian Stipanović, župni vikar u Imotskom.

OBAVIJEST

U crkvi čudotvorne Gospe sinjske večeras je pobožnost u čast srcu Isusovu u 17 sati i 30 minuta moliti će se krunica, potom je večernja sveta misa, molitve Srcu Isusovom i Blagoslov s Presvetim.

OBAVIJEST

Ogranak matice Hrvatske Sinj danas organizira predstavljanje važnog otkrića u evaluacijskoj genetici Tomislava Domazeta Loše - novi pristup rekonstrukcije evolucijske povijesti.
Predavanje će se održati u 19,00 sati u dvorani franjevačkog samostana. Autor teorije govoriti će o njezinom nastanku te će prikazati prve ikad napravljene FILOSTRATIGRAFIJSKE mape.
večer će pjesmom uveličati Inga Romac-šarić i Joško Delić.

OBAVIJEST

Osnovna glazbena škola Jakova Gotovca Sinj do utorka prima prijave kandidata za trubu. Prijamni ispit će se održati u utorak u 12 sati i 30 minuta.

OBAVIJEST

Djelatnici «Likomed-Veterine» danas na području grada Sinja obavljaju jesensku deratizaciju, polaganjem mamaka na bazi antikoagulanata 1. i 2. generacije na javne površine i u kanalizacijski sustav. Iz Likomeda mole građane da zatrovane mamke ne diraju i ne premještaju, a za sve dodatne informacije mogu se javiti na broj 701 - 400.

SPORT


Pred nama je bogati sportski vikend koji počinje današnjim susretima 2. boćarske lige gdje večeras u 18 sati u Trilju igraju Vrni i Brodosplit, te u Makarskoj Biokovo i Sinj.

Sutra su na rasporedu susreti 8. kola 3. Hrvatske nogometne lige u kojem u 15 i 30 u Hrvacama igraju Hrvace i Neretva, a isto vrijeme u Makarskoj Zmaj i Junak.

Nastavljaju se i drugoligaška rukometna natjecanja, te sutra u 2. kolu rukometaši Cetinke u 15 sati u Trilju dočekuju ekipu Mandarinka iz Opuzena, a u drugoligaškom natjecanju za rukometašice Cetina će sutra u 19 sati u Sinju dočekati Makarsku. Sinj igra u Kaštelima u 12 sati sutra protiv Kaštela.

Ove subote i nedjelje Rijeka je domaćin atletske utrke prvenstva hrvatske u polumaratonu koje se boduje za ukupan plasman u ovoj disciplini kada su atletska natjecanja u pitanju.

U nedjelju su na rasporedu susreti 4. HNL i županijske lige, te susreti 3. kola Sinjske i 1. kola Triljske malonogometne lige.

Sutra se na zagrebačkom hipodromu održava predposljednja galopska priredba ove sezone u Hrvatskoj. Dobar nastup na ovom natjecanju očekuju grla iz Sinjskih i Cetinskih galopskih klubova Blaškan Ringa,Vrebe i Mustanga. Iz ovih klubova za trke je prijavljeno sedam grla.

KRONIKA 92

PP SINJ, 04.10.2007.g., kriminalističkom obradom nad pedesetdvogodišnjakom utvrđeno je da je u vremenu 25.03/02.04.2007.g. iz obiteljske kuće sa šireg sinjskog područja, otuđio 2 puške-nabijače, kuburu i sablju. Podnesena je KP-a iz čl.216./Krađa/ KZ-a redovnim putem.
IZVOR: PU SD