Četvrtak, 5.10.2006.

PRIOPćENJE PREDSJEDNIKA GV GRADA SINJA

Predsjednik gradskog vijeća Miše Varenina danas je priopćenjem za medije odbacio sve optužbe iznešene, kako kaže, u pamfletu priopćenju Gradskog odbora HDZ-a Sinja. Kao predsjednik Gradskog vijeća ostaje pri svakoj izgovorenoj riječi sa prošle sjednice vijeća- između ostalog stoji u priopćenju, kojeg ćemo u programu u cijelosti čitati u 13 sati i 30 minuta te u Dnevniku od 16 sati.
HIT RADIO

"SVJETSKI DAN UčITELJA"

Danas je svjetski dan učitelja. Učitelji iz sinjskih osnovnih škola svoj dan obilježavaju radno. Kako nas je izvijestila ravnateljica osnovne škole «Ivana Lovrića» Fatima čatipović učitelji te škole nose prigodne bedževe, a tijekom stanke organizirana je i zakuska.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Hrvatska elektroprivreda obavještava potrošače da ponovno provodi akciju iskapčanja sa elektromreže svih onih koji nisu ni po prethodno dostavljenim opomenama podmirili svoje obveze za isporučenu energiju. Također su upozorili potrošače na izmjene i dopune Zakona o elektroprivredi kojim su uvedene novčane kazne i kazne zatvora za onemogućavanje pristupa mjernom mjestu ili onemogućavanje iskapčanja.

Elektroprivreda i danas vrši radove na postrojenjima tako da su do 11 sati bez struje bila sinjska naselja Glavinović i Tomašević.

AKCIJA DARIVANJA KRVI U SINJU

Gradsko društvo sinjskog Crvenog križa u ponedjeljak 09.listopada organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Redovita akcija upriličiti će se u prostorijama Crvenog križa od 9 do 13 sati, te se pozivaju svi dobrovoljni darivatelji i oni koji bi to željeli postati da se odazovu ovoj humanoj akciji.

BLAGDAN GOSPE OD RUžARJA

U župi Bajagić - Obrovac danas počinje trodnevna duhovna obnova povodom blagdana Gospe od Ružarja Krunica, nakon koje će se služiti sveta misa, počinje u 17,00 sati. Trodnevnu duhovnu obnovu predvodi mjesni župnik fra Luka Banić.

GODIšNJICA SMRTI FRA JOSIPA ANTE SOLDE

Povodom prve godišnjice smrti svećenika, profesora i kulturnog djelatnika fra Josipa Ante Solde 7. i 8. listopada u Sinju će s održati dvodnevni simpozij pod nazivom «Fra Ante Josip Soldo - život i djelo». U subotu, prvoga dana simpozija o liku i djelu fra Josipa Solde govorit će znanstvenici i franjevci. Od 20 sati u crkvi čudotvorne Gospe Sinjske najavljen je i koncert gradskog zbora «Brodosplit».

OBAVIJEST IZ PLANINARSKOG DRUšTVA

Planinarsko društvo «Svilaja» Sinj organizira planinarski pohod u Istru. Prijave se zaprimaju još danas, iza 19,00 sati u prostorijama društva, na adresi Kvartiri 1.

OBAVIJEST ZA UMIROVLJENIKE

U prostorijama Udruge umirovljenika svakodnevno od 8,00 do 11,00 sati zaprimaju se prijave za odlazak članova na godišnji susret umirovljenika Dalmacije, koji će se održati početkom studenoga u Tučepima.

SPORT

U 6. kolu 4. HNL Jug nogometaši Hrvaca deklasirali su goste iz Vodica s visokih 9:0. Uz odličnu igru svih igrača izdvaja se četverostruki strijelac Stipe Kunac.

Glavice su na Gostovanju kod Raštana poražene 3:1

četvrta liga nastavlja se sutra u 15 sati u Otoku sastaju OSK i Pag, dok se u subotu igra derbi kola Glavice-Hrvace. Poslijepodne ragbijaši Sinja putuju na međunarodni turnir u Njemačku u grad HOJZEšTAT pored Frankfurta.

KRONIKA 92

PP SINJ, 03/04.10.2006. g. na širem sinjskom području nepoznati počinitelj je nasilno ušao u prodavaonicu te iz unutrašnjosti otuđio više kutija cigareta i više boca alkoholnog pića. šteta 6 353 kn.
IZVOR: PU SD