Ponedjeljak, 5.09.2016.

Otvaranje radova u Gali

Sutra, 6. rujna u 10 sati kod VS Kosinac1, biti će upriličeno otvaranje radova na Projektu – ‘Građenje vodoopskrbnog sustava visoke zone naselja Gala’.

Investitori Projekta su društvo Vodovod i odvodnja Cetinske krajine-d.o.o. Sinj, Hrvatske vode, koji sufinanciraju iznos od 90% i Općina Otok koja sufinancira iznos od 10%. Ukupni iznos Projekta je 2.9 mil./kn sa PDV-om. Izvođač radova je Filips-d.o.o iz Vodica, a nadzor će vršiti Školjera-d.o.o. za projektiranje i nadzor, iz Splita. Ukupna duljina trase cjevovoda je 3.6 km i predstavlja cjevovod od spoja na dionici cjevovoda VS Kosinac 1 – Mravci do kraja visoke zone u Gali, kod Vojkovića. Realizacijom ovog Projekta zaseoci u višim predjelima naselja Gala imati će adekvatnu opskrbu vodom cijele godine, što dosada nije bio slučaj zbog neprimjerenog tlaka u postojećim vodovodnim priključcima.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Niveska Juraga Kovačev posvetila pjesmu prvašićimaUčiteljica Niveska Juraga Kovačev, zaposlena u OŠ ‘Trilj’, povodom početka nove školske godine posvetila je pjesmu svim prvašićima koji će ove godine po prvi put sjesti u školske klupe.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počela nastava za više od 4000 osnovnoškolaca


Za učenike osnovnih i srednjih škola danas je počela nova školska godina 2016./2017.
U klupama osnovnih škola na području Cetinske krajine u ovoj školskoj godini sjedit će ukupno 4215 učenika. Broj učenika upisanih u prve razrede osnovnih škola je 506, što znači da će ove godine 24 mališana, odnosno 5 posto više nego lani, po prvi put sjesti u školske klupe.
Najviše učenika ima u Osnovnoj školi Ivana Lovrića, njih 756.
Najveći broj prvašića, njih 81, u Osnovnoj školi fra Pavla Vučkovića.
Prema kalendaru školske godine 2016./2017., prvo polugodište traje od 5. rujna do 23. prosinca. Drugo polugodište počet će 12. siječnja 2017. i trajati do 14. lipnja. Proljetni odmor trajat će od 13. travnja do 21. travnja.
IZVOR: WWW.FERATA.HR