Subota, 5.09.2015.

U Hrvacama prikupljeno 60 doza krvi

U restoranu Vreba u Hrvacama danas je održana akcija dragovoljnog darivanja krvi, koju su organizirali Gradsko društvo Crvenog križa Sinj i Klub dragovoljnih davatelja krvi Hrvace. Prikupljeno je 60 doza krvi, a osam davatelja je, zbog manjih zdravstvenih problema, odbijeno.
Sljedeća akcija darivanja krvi održat će se 18. rujna u Sinju, a uz dragovoljne davatelje krvi pristupit će joj i članovi DVD-a Sinj. Dan kasnije, 19. rujna održat će se još jedna akcija i to u Trilju, u organizaciji GD CK Sinj i kluba DDK Trilj.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U sinjskom kinu danas ‘Rock kraljica’ i ‘The gift’

U sinjskom gradskom kinu večeras su na repertoaru dva filma.

U 18 sati i 30 minuta prikazuje se ‘Rock kraljica’ s trostrukom oskarovkom Meryl Streep u glavnoj ulozi. U filmu ispunjenom glazbom i nastupima uživo, Streep glumi Ricky – gitaristicu heroinu koja se odrekla svega kako bi ostvarila svoj san o rokerskoj slavi, ali koja se sada vraća kući kako bi pokušala ispraviti svoje odnose s vlastitom obitelji. Uz Streep u filmu se u ostalim ulogama pojavljuju Mamie Gummer kao njezina kćerka (ona je ujedno i prava kćerka Meryl Streep u stvarnom životu); Rick Springfield kao član skupine Flash zaljubljen u Ricky; i Kevin Kline koji tumači ulogu Rickynog bivšeg supruga.

U 20 sati i 15 minuta na repertoaru sinjskog kina prikazivat će se triler ‘The gift’. Život mladog bračnog para postaje nepodnošljiv nakon što mužev poznanik iz prošlosti dostavi tajanstveni dar i otkrije tajne koje su do sada bile duboko zakopane. U glavnim ulogama glume Jason Bateman, Joel Edgerton i Rebecca Hall.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najava nogometnog vikenda

Sportski vikend pred nama bit će u znaku nogometa, a nakon trećeligaša koji su krenuli prošlog vikenda, ovog nam se priključuju i Glavice…
Junak će u drugom kolu gostovati kod Mosora koji je bitno slabiji nego prijašnjih sezona, a nakon tek boda u Unešiću, sinjskoj se momčadi tri boda nameću kao imperativ, dakako, ne žele li već nakon dva kola debelo zaostajati za vodećim. Dobra vijest za ljubitelje Plavih jest da su gotovo svi igrači spremni za derbi protiv starih rivala, uključujući i Galu koji se momčadi priključio prije dva dana.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR