Ponedjeljak, 5.09.2011.

Obavijest za učenike i studente

Obavještavaju se studenti i učenici srednjih škola, koji imaju prebivalište na području Grada Sinja i koji koriste subvenciju u međumjesnom prijevozu na relaciji Sinj-Split-Sinj i Sinj-Knin-Sinj, da potvrde u upisu u novu 2011./12. školsku, odnosno akademsku godinu trebaju donijeti na ovjeru u Ured Grada Sinja (soba 37). Uz navedenu potvrdu potrebno je ponijeti i presliku osobne iskaznice. Učenicima koji koriste subvenciju u mjesnom prijevozu, ista će biti regulirana u suradnji sa školama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održana 2. utrka cetinskih lađaJučer je u Trilju održano 2. prvenstvo cetinskih lađa. I ove godine u konkurenciji triljskih naselja najbolji su bili veslači iz Košuta, dok je u natjecanju općina i gradova najbolja bila posada Trilja. Nakon natjecanja cetinskih lađa, fešta se preselila u triljski gradski park, gdje su posjetitelji uživali uz bogatu gastronomsku ponudu i tamburaše iz Ivankova. Na početku svečanosti nazočnima se obratio gradonačelnik Trilja Ivan Šipić, a feštu kojom su počeli Dani svetog Mihovila 2011. godine svečano je otvorio župan splitsko–dalmatinski Ante Sanader.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Dalmatinski orači tek šesnaesti

Prošle subote, 3. rujna, u Karlovcu je održano 9. državno natjecanje u oranju. Natjecanje je organizirala Hrvatska udruga za organizaciju natjecanja orača, uz suorganizaciju Udruge orača Karlovačke županije i Hrvatske poljoprivredne komore.

U kategoriji plugova ravnjaka pobijedio je Mario Spudić iz Karlovačke županije. Drugi je bio Radivoj Rekić iz Virovitičko-podravske županije, dok se na treće mjesto plasirao Željko Krapec iz Bjelovarsko-bilogorske županije.
U kategoriji plugova premetnjaka najbolji je bio Tomislav Kuharić iz Krapinsko-zagorske županije. Drugo mjesto zauzeo je Zoran Piskač iz Bjelovarsko-bilogorske županije, dok je treći Ivan Spudić iz Karlovačke županije.

Od naših orača u kategoriji plugova premetnjaka Zdravko Meter je zauzeo sedmo mjesto, a Ante Čalo, koji se natjecao u kategoriji pluga ravnjaka, bio je šesnaesti.
Na natjecanju je sudjelovalo 17 ekipa iz isto toliko županija. U ukupnom potreku prvi su Karlovčani. Na drugom mjestu su predstavnici Krapinsko-zagorske županije, a treći su orači iz Bjelovarsko-bilogorske županije. Ekipa Splitsko-dalmatinske županije zauzela je 16. mjesto.
Dodajmo kako će se iduće godine državno prvenstvo u oranju održati u Sinjskom polju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Najveći dohodak prijavio građevinar

Sinjska ispostava Porezne zaprimila je 13.070 prijava poreza na dohodak u 2010. godini. Od ukupnog broja zaprimljenih prijava do sada je obrađeno 11.705 prijava, od čega se 10.119 prijava odnosi se na prijave poreza od nesamostalnog rada, a 564 na prijave od obrta i slobodnog zanimanja.
Najveći ostvareni prihod u 2010. godini od samostalnog rada imao je građevinar koji se bavi postavljanjem podne i zidne podloge. On je lani ostvario dohodak u iznosu od 236.886,00 kuna. Drugi najveći ostvareni dohodak, od 154.895,00 kuna prijavio je stomatolog, dok je i treći najveći dohodak, od 115.155,00 kuna, prijavio porezni obveznik koji se bavi građevinom.
Najveći ostvareni dohodak od nesamostalnog rada u protekloj godini iznosi 478.158,00 kuna, no podaci o poreznom obvezniku koji je prijavio ovaj dohodak nisu nam dostupni.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

U prvom kolu nove sezone 4. HNL-jug, skupine 'B', nogometaši Glavica na svom su terenu deklasirali ekipu Sloge iz Mravinaca.
Na kraju prvog poluvremena Glavice su vodile 4:0, a konačan rezultat susreta je 8:2. Ivan Jerkan postigao je 3 pogotka, Čović i Jurica Romac u strijelce su se upisivali po dva puta, dok je jedan pogodak postigao je Labrović.
U drugom kolu, koje se igra u nedjelju 11. rujna, Glavice gostuju kod Uranije u Baškoj vodi.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kronika 192

Jučer je dovršeno kriminalističko istraživanje nad malodobnikom. Osnovano se sumnja da je u posljednjih nekoliko dana u Dicmu,  iz  dvije obiteljske kuće otuđio više komada zlatnog nakita ukupne vrijednosti  8000 kn a kojeg je potom njegov poznanik prodao u zlatarnici. Protiv malodobnika slijedi odgovarajuća kaznena prijava nadležnom Državnom odvjetništvu za mladež.
IZVOR: PU SD

Prohodnost cesta

Opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima od kiše mjestimice u Dalmaciji i Istri.

Na autocesti A3 Bregana-Lipovac zbog radova su zatvoreni:
- na čvoru Nova Gradiška izlaz iz smjera Zagreba i ulaz prema Slavonskom Brodu,
- na čvoru Slavonski Brod-zapad izlaz iz smjera Lipovca i ulaz prema Zagrebu.

Zbog razminiranja će biti prekinut promet cestom D 504 Prijeboj-Ličko Petrovo Selo od 08:00 do 18:00, a vozila će se propuštati svakog punog sata po 15 minuta.

Usporeno se vozi uz privremenu prometnu signalizaciju dionicom državne ceste D66 Barban-Most Raša.
IZVOR: HAK
...