Subota, 5.09.2009.

Obavijest iz HEP-a

Hrvatska elektroprivreda Pogon Sinj ponovno provodi akciju iskapčanja s elektromreže svih koji ni po predhodno dostavljenim opomenama nisu podmirili obveze za isporučenu električnu energiju. Iz HEP-a pozivaju dužnike da što prije podmire svoje obveze kako bi izbjegli dodatne troškove i moguće neugodnosti koje izaziva svako iskapčanje električne energije.
Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima u ponedjeljak, 7. rujna, će od 8,00 do 14,00 sati bez struje biti potrošači u čitluku, zaseoci Mijić, Lapić, Strmo i Vidić.

Komemoracija i Sveta misa na VagnjuPokraj Husine jame na Vagnju održana je komemoracija i Sveta misa za nevine žrtve bačene u jamu tijekom i poslije Drugog svjetskog rata. Vijence su položili i predstavnici braniteljskih udruga s područja livanjskog kraja, gradonačelnik Livna te predstavnici Federacije Bosne i Hercegovine u ime predsjednice Borjane Krišto.

U akcija darivanja krvi u Dabru prikupljeno 65 doza krvi

U akciji darivanja krvi u Dabru prikupljeno je 65 doza krvi. Zbog zdravstvenoh razloga 20-tak davatelja je odbijeno. Akciju su prvi put na poligonu braniteljske zadruge organizirali Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, Udruga Hrvatskih branitelja lječenih od PTSP- a Splitsko-dalmatinske županije i Braniteljska zadruga Patriot u suradnji s transfuzijskim odjelom KBC-a Split. U akciji su sudjelovali branitelji s područja Cetinskog kraja kao i drugih dijelova Dalmatinske zagore. Nekima od njih ovo je bilo prvo davanje krvi. U okviru akcije darivanja krvi koordinacija braniteljskih zadruga održala je predavanje na temu zapošljavanje i samozapošljavanje te korištenje različitih poticaja za branitelje.

"Dani Svetoga Mihovila"

Jučer su u Trilju svečano otvoreni Mihovilski Dani. Za početak zabavno-športske i kulturne manifestacije članovi Splitskog HNK izveli su mjuzikl Forever. Program Mihovilskih dana potrajati će do 3.listopada.

Kino danas

U sinjskom kinu večeras od 20,00 sati prikazuje se akcijsko znanstveno fantastični film Transformers.

Sport

U utakmici 2. kola 3. Hrvatske nogometne lige jug Hrvace su s gostovanja u Opuzenu kod Neretvanca donijele bod, odigravši 1-1.

Nogometaši Dugopolja su na svom stadionu pobijedili Primorac iz Biograda rezultatom 3-0 i vodeći su na tablici.

Sinjski drugoligaš Junak traži prve bodove u gostima kod Hrvatskog dragovoljca sutra, 6. rujna, u 17 sati u utakmici 3. prvenstvenog kola.