Petak, 5.09.2008.

Mtb i cikloturistički maraton "Zagora 2008"Danas, 5. rujna, u 14,00 sati u Vrlici počinje trodnevni biciklistički maraton u tri etape, od Vrlike do Vrgorca. Osim natjecateljskog, maraton ima i turistički karakter. Očekuje se sudjelovanje 50-tak biciklista. Cilj prve etape je danas u Sinju oko 17,30 sati.
Organizatori manifestacije su Splitsko-dalmatinska županija, Turistička zajednica Splitsko-dalmatinske županije, TZ Vrlike, TZ Sinja, TZ Trilja, TZ Imotskog i TZ Vrgorca, te udruga "Bicikl"

SVETA MISA NA VAGNJU

Sutra, 6. rujna, će se održati godišnji spomen žrtvama komunističkog režima na Husinoj jami. Svetu misu u 11,00 sati predvodit će bosanski provincijal fra Mijo Džolam. Procjenjuje se da je u Husinoj jama od 500 do 2.000 žrtava, kazao nam je fra Bože Norac Kljajo, organizator obilježavanja spomena. Godišnji spomen žrtvama održava se već 9.godina i to prve subote u mjesecu rujnu. Najavljenog organiziranog prijevoza autobusima će biti, jer su tijekom jutra djelatnici Autoprijevoza Sinj izvršili pregled ceste te ustanovili da mogu prometovati manji autobusi.
Polazak je u 9,30 od semafora u Sinju.

OBAVIJEST

Iz općine Otok obavještavaju sve učenike 3 i 4 razreda srednjih škola sa područja općine da,radi ostvarivanja prava na besplatan prijevoz,u općinu dostave slijedeće dokumente:
Preslik osobne iskaznice ili domovnice, potvrdu o upisu za svako polugodište i potvrdu prijevoznika o trošku prijevoza za jedan mjesec.

KLAPA "PRIJATELJI" IZ BRNAZA NASTUPA U ZAGREBU

Brnaška klapa "Prijatelji" uveličat će svojim nastupom manifestaciju "Dani Novog Zagreba" koja se pod pokroviteljstvom zagrebačkog Poglavarstva danas i sutra održava na zagrebačkom jezeru Bundek. Brnaška klapa nastupit će večeras u okviru večeri dalmatinskih klapa.

KINO DANAS

U sinjskom kinu i večeras u 20,00 sati prikazuje se biografski film "Rolling Stones - Vječni sjaj".

SPORT

Danas, 5. rujna, u Hrvacama, u okviru 4. kola 3. Hrvatske nogometne lige Jug u 17 sati sastaju se Hrvace i vodeća ekipa lige Konavljanin.

Junak svoj susret 4. kola 2. Hrvatske nogometne lige igra u nedjelju, 8. rujna, s početkom u 16 sati u Solinu protiv domaćeg Solina.

U drugom kolu 4. Hrvatske nogometne lige Jug u nedjelju, 6. rujna, OSK od 17 sati dočekuje Croatiu iz Zmijavaca, dok se u isto vrijeme u Dugom Ratu sastaju Orkan i Glavice.

Rukometašice Sinja pod vodstvom novog trenera Nene Rogulja počele su i s priremnim utakmicama za prvenstvo koje počinje 20. rujna. Jučer su u Sinju poražene od Vranjica 18-16, a sutra u Splitu nastupaju na mini pripremnom turniru. Pored sinjanki nastupit će Split i Vranjic.

Izvanredna izborna skupština košarkaškog kluba Alkar održat će se u ponedjeljak, 8. rujna, u 20 sati u Gradskoj vijećnici. Obavještavaju se članovi kluba ukoliko žele sudjelovati u radu skupštine da do samog početka sjednice trebaju platiti godišnju članarinu u iznosu od 50 kuna.