Srijeda, 5.09.2007.

Umro Josip Lučić, deveti vatrogasac

Vatrogasac Josip Lučić deveti je preminuli od vatrogasaca koji su prošli tjedan gasili požar na otoku Kornatu, i koji su stradali u najvećoj tragediji u povijesti hrvatskoga vatrogastva.


Od posljedica teških opeklina zadobivenih u gašenju požara na otoku Kornatu popodne u 16,30 sati u Kliničkoj bolnici "Dubravi" u Zagrebu preminuo je vatrogasac Josip Lučić, priopćio je ministar zdravstva i socijalne skrbi dr. Neven Ljubičić.

Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi izrazilo je iskrenu sućut obitelji, rodbini i prijateljima preminulog Josipa Lučića.
IZVOR: net.hr

DOGRADONAčELNIK SLOVEN POLJAK PRIMIO PREDSTAVNIKE SINDIKATA I RADNIKA DALMATINKE

Predstavnike sindikalnih podružnica Dalmatinke Nove i radnika jutros je primio dogradonačelnik zadužen za gospodarstvo Sloven Poljak i v.d. pročelnica odjela za gospodarstvo Ankica Panza. Dio radnika, naime, zahtijeva da se i Grad uključi u postupak pokretanja stečaja nad Dalmatinkom, na temelju svojih potraživanja. Ukoliko su točne informacije da na računu Dalmatinke ima dovoljno sredstava te ako Grad naplati svoja potraživanja pravnog osnova za pokretanje postupka stečaja od strane Grada neće biti, potvrdio nam je to dogradonačelnik Poljak.
Vlasnik tvornice Giafranco Ladinni i danas je za Hit radio potvrdio da im je namjera nastaviti proizvodnju u Dalmatinci u kojoj će posao, uz postojeće radnike, naći još nekoliko nezaposlenih osoba. U bolju budućnost Dalmatinke, čini se, ne vjeruju radnici koji su pred trgovačkim sudom u Splitu pokrenuli postupak za otvaranjem stečaja nad tvornicom.

POTPISAN UGOVOR O SUFINANCIRANJU PRIJEVOZA UčENIKA I STUDENATA

Grad Sinj i Autoprijevoz jučer su potpisali Ugovor o sufinanciranju prijevoza učenika i studenata za 2007./2008. školsku godinu. Grad Sinj će, prema tom Ugovoru sufinancirati cijenu prijevoza za pojedinog korisnika usluge s 25 %, a Autoprijevoz će dati dodatni popust od 20 % na trenutno važeću cijenu mjesečne karte.

USKORO NOVA LINIJA "AUTOPRIJEVOZA" ZA SPLIT



Zbog velikog interesa roditelja čija djeca putuju na školovanje u Split, Grad Sinj i Autoprijevoz su razmatrali mogućnost uvođenja dodatne autobusne linije prema Splitu, s polaskom iz Sinja u 6 sati i 30 minuta. Zaključeno je da postoji potreba za njeno uvođenje te će se poduzeti aktivnosti kako bi se to što prije realiziralo.

OBAVIJEST



Zaklada Ana Rukavina u petak organizira akciju za upis u registar dobrovoljnih darivatelja koštane srži. Akcija će se održati u prostorijama Crvenog križa u Sinju u vremenu od 15,00 do 17,00 sati. Darivatelji koštane srži mogu biti sve osobe u dobi od 18 do 55 godina.

KINO DANAS

Udruga Srma Sinj poziva građane s područja Općine Hrvace i Grada Vrlike, čiji se zahtjev za obnovom kuća nalazi u žalbenom postupku i još nisu dobili rješenje na žalbu, te građane koji su zatražili ili žele zatražiti stambeno zbrinjavanje na navedenim područjima da se za pravnu podršku obrate u Udrugu u vremenu od 9 do 12 sati. Ured Udruge Srma je u prostorijama Galerije Galiotović, treći kat, na adresi Brnaška 44, ulaz s alkarskog trkališta. Informacije se mogu dobiti i na telefon 661-661.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 18,00 sati i u 20,00 sati prikazuje se animirani film Simpsoni - originalana verzija. Radnja se odvija u Springfieldu, gdje živi skromna obitelj Simpson. Neoprezni Homer Simpson, kao radnik u nuklearnoj elektrani, izazove curenje radiokativnog materijala u rijeku. Cijeli grad Springfield mora iseliti, pa razbješnjena rulja traži Homerovu glavu. Uskoro čitava obitelj Simpson mora bježati, a sudbinom grada bave se državne službe i predsjednik SAD-a Arnold Schwarzenegger. On prvo naređuje da se Springfield ogradi staklenom kupolom, a sljedeći korak je - uništenje grada nuklearnom bombom.