Utorak, 5.09.2006.

Koncert klapa na Poljudu oduševio oko 15.000 ljudi


FOTO:DUJE KLARIć

SPLIT - Petnaest tisuća ljudi odalo je počast klapskoj pjesmi na preksinoćnjem koncertu "Ne damo te, pismo naša" u Poljudu uživajući dva i pol sata u izvedbama najboljih domaćih klapa i dalmatinskih KUD-ova na zapadnoj tribini Hajdukova stadiona.

Broj posjetIitelja koncerta bio je dostojan najvećih koncertnih događanja u Hrvatskoj, a njihove ovacije kulminirale su tijekom izvedbe nove klapske himne "Da te mogu pismom zvati" šibenske klape Maslina.
IZVOR:JUTARNJI LIST

UčITELJI NA DOšKOLOVANJU

U ponedjeljak su u Sinju počela predavanja na dislociranom izvanrednom dodiplomskom studiju splitskog Filozofskog fakulteta, koji pohađaju 53 učitelja s područja Splitsko-dalmatinske županije, od kojih je 35 iz deset osnovnih škola u Cetinskoj krajini.
OPšIRNIJE I IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

PROšIREN TRILJSKI VRTIć

Dječji vrtić u Trilju proširio je svje kapacitete tako da će u novoj odgojno-obrazovnoj godini sva djeca iz triljskog kraja, njih 170, moći koristiti njegove usluge. Prije proširenja vrtiće je mogao primiti najviše 120 djece, zbog čega su mnogi bili zakinuti.
OPšIRNIJE I IZVOR: SLOBODNA DALMACIJA

VRIJEME



Pretežno sunčano te i dalje vrlo toplo. U sjeverozapadnom kopnenom području povremeno umjerena naoblaka. Ujutro u unutrašnjosti ponegdje kratkotrajna magla. Vjetar većinom slab, na Jadranu, osobito na otvorenom moru južnog dijela, mjestimice umjeren sjeverozapadnjak. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 25 i 30 Celzijevih stupnjeva.
IZVOR:meteo.hr