Ponedjeljak, 5.09.2005.

POčELA NOVA šKOLSKA GODINA

Nakon gotovo dva i pol mjeseca ljetnog raspusta učenici i profesori odrađuju prvo obrazovno razdoblje nove školske godine do 23. prosinca. Jedini neradni dan tijekom ovog polugodišta bit će 31 listopada .

Zimski praznici počinju 27. prosinca i trajat će do 13. siječnja 2006. Ljetni odmor najavljen je od 13.-26. travnja naredne godine.

VRTIćI DANAS POčINJU S RADOM

Od jutros je započela i nova pedagoška godina u vrtićima Sinja i Cetinskog kraja. Općina Hrvace povodom dana Općine otvara novi vrtić sredinom rujna kojeg će pohadjati 60-tak djece s Hrvatačkog područja.

VJERSKA DOGAđANJA

U crkvi Gospe Sinjske prikuplja se pomoć za izgradnju crkve hrvatskih mučenika u Udbini, a Gvardijan fra Zoran Kutleša najavljuje i odlazak na svečanost postavljanja i blagoslova kamena temeljca .

Povodom blagdana male Gospe 7. rujna gvardijan takodjer potvrdjuje i hodočašća vjernika u Rami, kao i svetištu u Vepric te u grad Solin. Solinski župnik Don Vinko Sanader kaže kao će i ove godine slavlju male Gospe prisustvovati veliki broj vjernika i hodočasnika.

Blagdan Male Gospe u Solinu započeo je trodnevnicom i dnevnim misama, a središnje slavlje u četvrtak 8. rujna predvodit će splitsko makarski nadbiskup Marin Barišić.


SPORT

Rezultati nogometnih susreta:

Hrvace -Glavice 4:1,Tekstilac-Osk 0:1, a u okviru treće HNL jug Junak je izgubio kao domaćin protiv Paga rezultatom 0:2.

VRIJEME

Očekuje nas sunčano i stabilno vrijeme uz temperaturu zraka izmedju 24-29 stupnjeva Celzijevih.