Četvrtak, 5.08.2021.

Koncert Mješovitog zbora grada Sinja



U okviru manifestacije ‘Dani Alke i Velike Gospe 2021.’ večeras će tradicionalni koncert u Alkarskim dvorima održati Mješoviti zbor grada Sinja.

Uz Mješoviti zbor, pod ravnanjem i uz korepeticiju voditeljice prof. Marije Župić, nastupit će i njihovi gosti – operni pjevač Špiro Boban (tenor), klarinetistica Marija Župić Bošnjak i operni pjevač Božo Župić (bas), uz glasovirsku pratnju prof. Rozarije Samodol.

Na večerašnjem koncertu Mješoviti zbor grada Sinja premijerno će izvesti pjesmu Camino, koju je napisao i uglazbio član Zbora Zoran Vujanović. S ovom pjesmom Mješoviti zbor grada Sinja u rujnu će nastupiti na festivalu suvremene kršćanske glazbe Svjetlost u Zadru, koji je natjecateljskog karaktera.

Početak koncerta je u 20,30 sati, a ulaz je slobodan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 26. obljetnice vojno-redarstvene akcije ‘Oluja’


Jaka kiša i grmljavina pratila je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na Spomen obilježju poginulim braniteljima u Domovinskom ratu i pred bistom prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, u prigodi obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja te 26. obljetnice vojno-redarstvene akcije ‘Oluja’.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Čestitka saborskog zastupnika i sinjskog gradonačelnika Mira Bulja


Saborski zastupnik Mosta i gradonačelnik Sinja Miro Bulj uputio je čestitku povodom 26. obljetnice vojno-redarstvene akcije ‘Oluja’, Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.
‘Narode moj, poštovani suborci,
Poslije junačke veličanstvene vojno redarstvene operacije Oluja, sjećamo se onih koji su svoj život utkali u temelje slobodne i neovisne Republike Hrvatske. Njihova žrtva sveta je i nikad ne smije biti zaboravljena zbog istine o Hrvatskom vojniku. Njegovoj žrtvi i budućnosti naše djece dužni smo vratiti našoj domovini kao i svakom njenom građaninu dostojanstvo i ponos. Narode moj, u vremenu smo kada zajedno snagom i hrabrošću, borbom za očuvanje nacionalnog interesa treba učiniti Hrvatskog radnika, seljaka, studenta svakog čestitog Hrvatskog čovjeka ponosnim pobjednikom.
Svim građanima i građankama, svom hrvatskom narodu Sritan Dan pobjede i Domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja želi saborski zastupnik Mosta i Vaš gradonačelnik Miro Bulj.’
IZVOR: WWW.FERATA.HR