Ponedjeljak, 5.08.2019.

Večer u čast slavodobitnika Frane Ivkovića


U Alkarskim dvorima sinoć je održana Večer u čast slavodobitnika 304. Sinjske alke Frane Ivkovića.
Uz slavodobitnika i njegovog alkarskog momka, zamjenika arambaše Marija Blajića na svečanoj večeri bili su njihove supruge i djeca, roditelji te brojni gosti i uzvanici.
U ime Alkarskog društva riječi zahvale svima, posebno alkarima, alkarskim momcima i Gradskoj glazbi Sinj, na odlično odrađenim alkarskim svečanostima uputio je predsjednik VAD-a Stipe Jukić.
U ime Grada Sinja i Županije splitsko-dalmatinske nazočnima se obratilia gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, koja je čestitala cijelom Alkarskom društvu na odlično provedenim alkarkim svečanostima te je posebno uputila čestitku slavodobitniku i njegovom alkarskom momku.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Radionica u Muzeju triljskog kraja


Muzej triljskog kraja i dr. sc. Ivana Ožanić Roguljić sa zagrebačkog Instituta za arheologiju, za sve one kojima nedostaju škola, učenje i druženje, pripremili su jedan uzbudljiv i zaigran školski sat i to rimski.
Naime, u lapidariju Muzeja triljskog kraja sutra, 6. kolovoza održat će se kreativna radionica ‘Rimska škola’, na kojoj će polaznici učiti pisati na voštanim pločicama i raditi rimsku tintu te saznti kakvi su bili rimski učitelji i koje su izreke najčešće koristili. Ulaz slobodan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR