Srijeda, 5.08.2015.

Predstavljena zbirka poezije Snježanke Jadrijević ‘Izgubljeni ključ’U Alkarskim dvorima sinoć je predstavljena zbirka poezije ‘Izgubljeni ključ’, autorice Snježanke Jadrijević.
‘Izgubljeni ključ’, prva je zbirka poezije Snježanke Jadrijević, u kojoj je objavljeno 111 pjesama koje su tematski podijeljene u pet dijelova.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Održani Međureligijski susretiPromocijom romana Esme Bandić i predavanjima ‘Multireligijski pogled mladih’  i ‘Sinjska bitka 1715. u svjetlu međureligijskog dijaloga’  sinoć su na Kašetarnici UPSUS-a održani Međureligijski susreti.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Mihaela Petričević i Tonija Knezović pobjednice ovogodišnjeg Mikrofona!I ove godine u sklopu ”Dana Alke i Velike Gospe” održao se tradicionalni festival pjevača amatera ”Mikrofon je Vaš!”
Mladi sinjski talenti mjesecima su se pripremali za natjecanje. Kao i svake godine, s njima je radio poznati sinjski glazbenik Joško Delić – Zurzi.
Natjecanje je počelo točno u 21 sat na prepunom košarkaškom igralištu, dobro poznatoj lokaciji festivala. Puna dva sata 17 mladih pjevača zabavljalo je publiku.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Rezultati natječaja za prigodni suvenir grada SinjaU okviru obilježavanja 300. obljetnice Alke i Velike Gospe, Turistička zajednica grada Sinja i Udruga ‘Cjelovit život’ su 23. travnja 2015., objavili javni poziv za izradu i odabir originalnog i prepoznatljivog suvenira grada Sinja. Natječaj je bio otvoren do 15. lipnja 2015.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Otvorena izložba ‘Etnografska zbirka Franjevačkog samostana Gospe Sinjske’

Sinoć je pred nekoliko desetaka posjetitelja u prizemlju Alkarskih dvora otvorena izložba ‘Etnografska zbirka Franjevačkog samostana’.
Na očuvanju, inventarizaciji, restauraciji i održavanju ‘higijene’ prostora gdje se nalazi ova zbirka su radili Petra Barać uz pomoć i savjet svoje bivše profesorice, konzervatorice Dragice Krstić, a pomogli su im i kolege koautori izložbe iz Konzervatorskog odjela Split, Hrvoje Vuletić i Ivana Radovani Podrug
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR