Ponedjeljak, 5.08.2013.

Obilježen Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježje poginulim braniteljima u Domovinskom ratu, te svemom misom, jutros je u Sinju obilježen Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Na spomenik ispred Gradske uprave vijence su položili i zapalili svijeće predstavnici Grada Sinja na čelu s gradonačelnikom Ivicom Glavanom, Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinskog kraja, HVIDR-e Sinj, MUP-a, VAD-a te političkih stranaka.

Prigodni govor održao je gradonačelnik Ivica Glavan, koji se zahvalio svim sudionicima Domovinskog rata koji su zaslužni za slobodnu Republiku Hrvatsku, kao i obiteljima poginulih branitelja.

Molitvu odriješenja molio je sinjski župnik fra Ante Bilokapić, a nakon minute šutnje za sve poginule i umrle hrvatske branitelje iz Domovinskog rata, Gradska glazba Sinj intonirala je himnu Lijepa naša.

U crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u 10 sati služena je sveta misa, koju je uz koncelebraciju drugih svećenika predvodio gvardijan fra Petar Klapež.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Gotovina: ‘Sretan sam i ponosan! Hvala Sinju!’Sinjani i Cetinjani veličanstveno su dočekali generala Antu Gotovinu, koji je bio u središtu pozornosti 298. alkarskih svečanosti.
Na vojvodinu prijemu u Alkarskim dvorima, ispred postrojenih alkara, alkarskih momaka i članova VAD-a, predsjednik VAD-a Stipe Jukić uručio je generalu Gotovini Povelju počasnog člana VAD-a na kojoj piše: Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR