Petak, 5.08.2011.

Ante Poljak pobjednik BareAlkar Ante Poljak iz Glavica sa 8 punata pobjednik je 296. Bare. Na koplje pobjednika alkarski vojvoda mr. Ante Vučić privezao je 200 centimetara zelenog sukna.
Viteško alkarsko društvo daruje pobjednika Bare s brončanom plaketom Alke i novčanom nagradom od 15 tisuća kuna, a njegova momka, Milana Vučića, brončanom plaketom Alke.

Turnir veterana pripao KS iz ZagrebaSINJ – Danas je na SC “Ivica Poljak Sokol i Andrija Alčić” u Sinju održan turnir nogometnih veteran.Pobjednik turnira je ekipa Klub Sinjana iz Zagreba koja je u finalu nakon boljeg izvođenja kaznenih udaraca (4:3) savladala ekipu Plavci 92 iz Pule.U regularnom je djelu bilo 1:1.Pobjedonosni pokal  kapetanu KS Zagreb Zoranu Šabiću je uručio predstavnik ( organizator ) veterana NK Tekstilac Mićo Kovačević.

Polufinale:
Veterani OSK – KS Zagreb 3:5
Veterani Tekstilac – Plavci 92 Pula 1:2

Finale:
KS Zagreb – Plavci 92 Pula 1:1 ( 4:3 )

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Svečano obilježen Dan pobjedeDanas je u Sinju upriličeno svečano obilježavanje Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.
U organizaciji Grada Sinja kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima ispred sinjske gradske uprave položeni su vijenci i zapaljene svijeće. Vijence su položili izaslanstvo Grada, izaslanstvo Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata Sinja i Cetinskog kraja, Koordinacija braniteljskih udruga, HVIDR-a, predstavnici političkih stranaka i Udruga antifašističkih boraca i antifašista Cetinskog kraj. Lijepu našu odsvirala je sinjska gradska glazba, a molitvu je predvodio župnik fra Pavao Norac Kevo. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Danas u Sinju veliki boćarski turnir

Danas se u Sinju igra veliki boćarski turnir u povodu manifestacije “Dani Alke i Velike Gospe”.Turnir se igra na boćalištu pored hipodroma, ali će se jedan dio utakmica igrati i na boćalištu ŠC Gola brda u Otoku.Početak turnira je u 10 sati.Na turniru nastupaju boćarski klubovi:
-Sinj
-Mačkula iz Sinja
-Otok
-Trilj
-Sinjal – Satrić
-Potravlje
-Bitelić
-Sokol
-Pržina iz Turjaka
-Hoteli Makarska
-Kijevo
-Cetina iz Zagreba
-Salona
-Dugopolje
-Neorić
-Nada iz Splita

IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Prohodnost cesta

Promet je srednje gust do povremeno pojačan na glavnim cestama i autocestama u smjeru mora, na Krčkom mostu, no teče bez zastoja. Upozoravamo vozače da održavaju sigurnosni razmak između vozila.
Povremeni zastoji tijekom dana mogući su u blizini turističkih mjesta duž obale, te na cestama gdje traju radovi.

Zbog proslave Dana domovinske zahvalnosti, državna cesta od Knina prema Drnišu (D33) zatvorena je za sav promet do 14 sati, a večeras od 20 do 24 sata bit će zatvorena samo za teretni promet. Obilazak je županijskom cestom preko Zvjerinca.

Zbog proslave Dana domovinske zahvalnosti u mjestu Čavoglave, općina Ružić, do 6. kolovoza u 3 sata moguće su gužve i zastoji na relaciji Drniš-Sinj. Vozače molimo da koriste druge prometne pravce kao što su državna cesta D1 i druge županijske ceste.
IZVOR: HAK
...