Četvrtak, 5.08.2010.

Besplatan bežični pristup internetu na Pijaci

Dana 6. kolovoza (petak) u 10,00 sati na Trgu Kralja Tomislava gradonačelnik Grada Sinja Ivica Glavan, prof.,  pustit će u rad Metronetov HOT SPOT kojim će se građanima Grada Sinja omogućiti da na Sinjskoj Pijaci imaju besplatni bežićni pristup internetu  temeljen na WiFi tehnologiji.
Istodobno će biti prezentirana i web kamera koja je postavljena u suradnji s tvrtkom M4 Markioli Grupa d.o.o.  pomoću koje će građani u bilo kojem trenutku preko interneta na stranici  http://www.tzsinj.hr/webcam.html   moći promatrati središnji trg i okolne ulice, a time će se podredno podići stupanj sigurnosti u Gradu Sinju i omogućiti lakše otkrivanje počinitelja kaznenih i vandalističkih nedjela.

DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTI, DAN BRANITELJA I 15. OBLJETNICA VOJNO-REDARSTVENE AKCIJE "OLUJA"Povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, u organizaciji Grada Sinja, položeni su vijenci i zapaljene svijeće pred spomenikom poginulim hrvatskim braniteljima u Sinju.

Vijence su položili predsjednik Gradskoga vijeća i dogradonačelnici, predstavnici Udruge obitelji poginulih branitelja i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Viteškog alkarskog društva, Ministarstva obrane i Ministarstva unutarnjih poslova, Udruge antifašista Sinja i Cetinskog kraja, te političkih stranaka. Molitvu za poginule branitelje predvodio je sinjski župnik fra Nikica Ajdučić.

Nakon polaganja vijenaca pred spomenikom poginulim braniteljima, predstavnici Udruge obitelji poginulih branitelja i drugih braniteljskih udruga, VAD-a, Nezavisne liste HČSP HP HPP, HDZ-a i HNS-a položili su vijence i pred spomenikom prvog hrvatskog predsjednika i prvog vrhovnog zapovjednika oružanih snaga dr. Franje Tuđmana. Počast su  pred bistom predsjedniku Tuđmanu odali i predstavnici Grada Sinja.

Misa za Domovinu i poginule hrvatske branitelje služena je u  crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske.

Dopredsjednica Udruge obitelji poginulih branitelja Đula Šabić čestitala je svima, posebno braniteljim i njihovim obiteljima, Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan branitelja.

Dan pobjede i Dan domovinske zahvalnosti obilježava  se i u Trilju. Predstavnici Grada i braniteljskih udruga nakon mise koja je služena u 9 sati položili su  vijence pred spomenikom Svetog Mihovila. Navečer će, kod glavnog triljskog mosta, biti vatromet.

"Dani Alke i Velike Gospe"

U okviru Dana "Alke i Velike Gospe" na košarkaškom igralištu, danas, 5. kolovoza, od 21,00 sat održat će se Revija sinjskih mažoretkinja i njihovih gošći. U slučaju kiše, revija će se održati u sinjskoj sportskoj dvorani, a ulaznice se, po cijeni od 10,00 kuna, mogu kupiti prije početka na ulazu.


U organizaciji veterana NK „Tekstilac“ u suradnji sa Gradom  Sinjem danas, 5. kolovoza, na igralištu sportskog centra „Trnovača“  počinje turnir na kojem će se sastati 4 ekipe veterana. Turnir se organizira u čast „Oluje“ i za boljitak grada Sinja. Nastupit će veterani NK „Brnaze“, NK“ Junak“, NK“ Zagreb“ koji je sastavlje od sinjana koji žive u Zagrebu i organizatora veterana NK „Tekstilac“. Turnir će  početi u 18 sati. Ulaz je slobodan.

U okviru „Dana Alke i Velike Gospe danas u 10 sati na boćalištu kod Hipodroma počeo je turnir u Balotama.

Sport

NK OSK organizator je 19. memorijalnog nogometnog turnira „Luka Erceg i Ivan Kamber“ koji će se na ŠC Gola Brda održavati danas, 5. kolovoza, i sutra. Pokrovitelji su Ministarstvo branitelja, obitelji i međugeneracijske solidarnosti, Općina Otok i Splitsko–dalmatinska županija.  Turnir se održava u spomen na 14 smrtno stradalih hrvatskih branitelja s područja Otoka.

Stanje na cestama

Na većini cesta prometuje se bez poteškoća, a kraći zastoji su mogući duž Istarskog ipsilona i Jadranske magistrale (D 8) u blizinama turističkih središta.

Povodom praznika Dana pobjede i domovinske zahvalnosti zabrana prometa za teretna vozila iznad 7,5 tona bit će danas, 5. kolovoza, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama i na Ličkoj magistrali (D 1).

Danas, 5. kolovoza, povodom proslave Dana pobjede domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja.od 20-24 sata, za sav promet bit će zatvorena cesta D 33 kroz Knin, ispred Trga Ante Starčevića.
IZVOR: HAK