Srijeda, 5.08.2009.

DAN POBJEDE I DOMOVINSKE ZAHVALNOSTIU Hrvatskoj se danas, 5. kolovoza, slavi Dan Pobjede i Domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja, u sjećanje na 14. godišnjicu vojno redarstvene akcije "Oluja".

Pred spomenikom hrvatskim braniteljima u Sinju predstavnici Grada, udruga i političkih stranaka položili su vijence. Predstavnici braniteljskih udruga i nezavisni vijećnik Miro Bulj vijenac su položili i kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu. U Crkvi čudotvorne Gospe Sinjske služena je svečana sveta misa.

Sveta misa povodom Dana pobjede i Domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja služena je i u crkvi Svetoga Mihovila u Trilju. Nakon mise predstavnici Grada i udruga iz Domovinskog rata položili su vijence ispred spomenika svetoga Mihovila.

UHBDDR Sinj pozvao je branitelje da danas, paljenjem svijeća pred spomenikom poginulim braniteljima u Sinju odaju počast onima koji su dali svoje živote za svoju domovinu Hrvatsku.

U znak zahvalnosti umirovljenom generalu Mirku Norcu za sve što je učinio za hrvatsku državu njegovoj će obitelji danas na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te na Dan hrvatskih branitelja u Otoku kod Sinja biti uručeno luksuzno izdanje tzv. Zlatne Biblije, priopćeno je danas iz Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata. članovi te udruge, udruga proisteklih iz Domovinskog rata te dio ratnih zapovjednika 1991. nakon današnje svečanosti u Kninu Norčevoj će obitelji uručiti luksuznu Bibliju, kupljenu prilozima pripadnika gospićke, riječke i istarske brigade koje su se na gospićkom području borile pod njegovim zapovjedništvom. Riječ je o akciji koju je pokrenula Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata, iz koje napominju kako će slične akcije organizirati i za Antu Gotovinu i ostale hrvatske generale kojima se sudi u Haagu.

Središnja svečanost Dana pobjede i dana Domovinske zahvalnosti i ove se godine održava u Kninu. Predviđen je prelet MIG-21 BIS te mimohod svečanih postrojba udruga proizašlih iz rata i njihovo postrojavanje na stadionu.

"MIKROFON JE VAš"

Večeras će se na košarkaškom igralištu u Sinju održati tradicionalni festival pjevača amatera-Mikrofon je vaš. Početak je u 21,00 sat. Ulaznice, po cijeni od 20,00 kuna, moći će se kupiti na blagajni kina od 19 sati.

OBAVIJEST

Splitsko-dalmatinska županija počela je s pripremama za izradu proračuna i projekcija za razdoblje od 2010. do 2012. U svojim programima planirat će sredstva pomoći i donacija za razvojne programe jedinica lokalne samouprave i ostalih subjekata, te će poticati gospodarski kao i razvoj svih djelatnosti od lokalnog značaja.
Prijavu s dokumentacijom potrebno je dostaviti najkasnije do 25. kolovoza ove godine.