Nedjelja, 5.07.2015.

HAK-ov simulator prevrtanja u SinjuHrvatski autoklub će u sklopu svojih preventivno-edukacijskih aktivnosti, na poziv domaćina sinjskog auto-kluba ‘Dalmacija’, prirediti zanimljivo događanje u našem gradu.
U ponedjeljak, 6. srpnja od 18 do 21 sat i u utorak od 9 do 12sati, kod spomenika alkaru, na Alkarskom trkalištu, HAK će postaviti simulator prevrtanja u kojem će naši vozači i najmlađi sudionici u prometu imati prigodu osjetiti ‘prevrtanje’ i važnost korištenja sigurnosnog pojasa u automobilu. U dvodnevnom druženju i korištenju simulatora mnogi će biti adrenalinski osvješteni i zasigurno pažljiviji u prometu.
Cilj ove akcije je sprječavanje stradavanja pješaka, kojih tjedno stradava oko 5.000 u cijelom svijetu. Najveći broj poginulih su upravo najmlađi tj. djeca, a među njima i oni koji stradavaju u vožnji jer se zanemaruje upotreba sigurnosnog pojasa.
Sigurnosne mjere koje sprječavaju stradavanja bit će prezentirane u dvodnevnom druženju HAK-ovih djelatnika i volontera AK Dalmacija Sinj. Bit će to prigoda da vozači, roditelji i djeca nauče i vide nešto nesvakidašnje.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Počele prijave za malonogometni turnir Sinjskih Maligana

KN Sinjski Maligani i ove godine organizira turnir na male branke koji starta 08. srpnja…
Prijave se zaprimaju do 07. srpnja, kada će biti i izvlačenje parova prvog kola, odnosno eventualnih pretkola.
Turnir se igra po sistemu 3+1, a najbolja momčad bit će nagrađena s osam tisuća kuna, drugoplasiranoj će pripasti četiri, dok će trećeplasirana biti bogatija za dvije.
Info i prijave mogu se dobiti na brojeve telefona 095 823 4012 te 095 885 92 75.
Kotizacija po ekipi iznosi 300 kn.
IZVOR: WWW.FERATA.HR