Petak, 5.07.2013.

Sutra Županijsko natjecanje u oranju

Na lokaciji Muša u Sinjskom polju sutra će se održati 5. županijsko natjecanje u oranju, na kojem se očekuje 15-tak natjecatelja. Orači će se natjecati u dvije kategorije – plug ravnjak i plug premetnjak.
Program će početi u 8 sati i 30 minuta postrojavanjem traktora i ekipa. U 9 sati upriličiti će se svečano otvaranje natjecanja, a samo natjecanje odvijati će se od 9,30 do 13 sati. Nakon natjecateljskog dijela upriličiti će se prigodno druženje, a proglašenje pobjednika te dodjela nagrada, diploma i priznanja najavljeni su za 15 sati i 30 minuta.
Organizator ove manifestacije je Udruga natjecatelja u oranju Splitsko-dalmatinske županije.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U Ćosinom potoku pronađen mrtav muškarac

Jutros oko 5 sati i 40 minuta na području sinjskog gradskog parka, u kanalu Ćosin potok pronađeno je tijelo muške starije osobe.
Kako doznajemo iz izvora bliskog policiji, nakon obavljenog očevida utvrđeno je kako je muškarac preminuo od srčanog udara, prilikom čega je upao u kanal.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Apel davateljima krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Sinj, Klub DDK Sinj, Udruga navijača Hajduka Torcida Cetinski kraj i Braniteljska zadruga Patriot organiziraju akciju darivanja krvi.
Akcija će se održati u subotu, 6. srpnja od 9 do 13 sati u prostorijama GD CK Sinj, u Ulici Miljenka Buljana.
Zbog nestašice krvi na Transfuzijskom odjelu KBC-a Split, organizatori apeliraju na sve davatelje i druge zdrave punoljetne osobe da u što većem broju dođu na akciju.
IZVOR: WWW.FERATA.HR