Četvrtak, 5.07.2012.

KUD Sinj u Austriji i Mađarskoj

Povodom Dana gradišćanskih Hrvata KUD Sinj sutra ujutro putuje u Austriju i Mađarsku. U okviru trodnevnog boravka, Članovi KUD-a Sinj u će izvesti Kojnofu 4 koreografije – Sinjski dernek, Trogirski šotić, splitske plesove i završno kolo opere 'Ero s onoga svijeta'. Izvedbama KUD-a Sinj nazočit će i ministar obrane Ante Kotromanović. Povratak je predviđen za ponedjeljak.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

PVK Sinj vrši upis novih članova

Plivački vaterpolo klub Sinj i ove godine vrši upis djece u vaterpolsku i plivačku sekciju, a treninzi će se svakodnevno odvijati na Gradskom bazenu u Sinju.
Uprava kluba javno poziva sve zainteresirane da se jave u vremenu od 19 do 20,30 sati na Gradskom bazenu, gdje će biti upoznati sa svim aktivnostima.
Upisi će se vršiti za plivanje i vaterpolo, a s obzirom da je tu riječ o možda i najzdravijim sportovima za razvoj mladih, veliki interes zasigurno neće izostati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

U školama 20-ak slobodnih mjesta

Sinjske srednje škole objavile su rezultate upisa. Nakon prvog kruga ljetnog upisnog roka ostalo je 7 slobodnih mjesta u odjelu klasične gimnazije u Franjevačkoj gimnaziji. Slobodnih mjesta ima i u Tehničkoj industrijskoj školi Ruđera Boškovića 3 u bravarima i 11 u stolarima. Potvrde upisa obavljaju se danas od 8 do 16 sati.
Učenici koji su nakon prvog roka ostali neupisani u ponedjeljak, 9. srpnja, podnosit će prijave za upis u škole u kojima ima slobodnih mjesta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Uskoro treća tura povrata poreza

U ponedjeljak 9. srpnja, bit će isplaćena treća tura povrata preplaćenog poreza na dohodak građana u 2011. godini, poreznim obveznicima s područja koje pokriva sinjska ispostava Porezne uprave. Povrat novca dobit će 1 700 građana. Gotovinski nalozi za isplatu poreznim obveznicima koji na prijavi nisu naveli broj računa dijelit će se poštom nekoliko dana kasnije.
U sinjskoj ispostavi Porezne uprave do sada je obrađeno 9 100 prijava. Preostala je još jedna obrada kojom će biti obuhvaćeno posljednjih 3 600 prijava za koje će isplata preplaćenog poreza biti početkom kolovoza.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

Polako, ali sigurno 4. turnir Sinjski Maligani 2012. došao je do svog trećeg dana, a prisutni gledatelji su mogli uživati u nekoliko vrlo zanimljivih ogleda.
Staro košarkaško u srijedu je ponudilo novu dozu neizvjesnosti, a dva od pet dvoboja na kraju su riješena izvođenjem kaznenih udaraca, dok su dva bila lišena svake neizvjesnosti mnogo prije završnih minuta.
Novi dvoboji očekuju nas večeras, a program je predvidio pet susreta od kojih će prvi početi u 20 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR
...