Utorak, 5.07.2011.

Obavijest

DOM ZDRAVLJA SPLITSKO - DALMATINSKE ŽUPANIJE je objavio natječaj za zapošljavanje DOKTOR-ICA MEDICINE SPECIJALIST-ICA GINEKOLOGIJE i MEDICINSKE SESTRE - TEHNIČAR. Mjesto rada Sinj. Natječaj vrijedi do 12.7.2011., a objavljen je na stranicama Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

GUD Župa Grab putuje u Tursku

KUD Župa Grab danas putuje u Tursku, u grad Bursu, na 50. međunarodnu smotru folklora. Čast da na ovoj jubilarnoj smotri predstavlja Hrvatsku pripala je KUD-u Župa Grab, koje je za nastup pripremilo četiri kola: Vrličko, Ero s onoga svijeta, Stare splitske plesove i Stari trogirski ples – Šotić. S kojim će se plesom predstaviti, znat će nakon dolaska u Bursu.
Plesače je za smotru uvježbao prof. Branko Šegović.
Na međunarodnoj smotri folklora u Bursi, koja će se održati od 7. do 12. srpnja, nastupit će 50 grupa iz 50 zemalja svijeta.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

'Umakla se Joka Šimunova' u Sinju

Dramska udruga Proložac danas gostuje u Sinju s predstavom "Umakla se Joka Šimunova". Predstavu će Prološčani izvesti na otvorenoj pozornici, u Lovrića oboru, u kojem je posljednji put neka predstava izvedena prije 30-tak godina.
Gostovanje je realizirano u suradnji sa Sinjskim pučkim kazalištem, u okviru manifestacije 'Dani Alke i Velike Gospe – Sinj 2011'.
Predstava Umakla se Joka Šimunova počet će u 21 sat, a ulaz je slobodan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

SportZAGREB – Službeno je potvrđeno tko putuje u Tursku na Europsko prvenstvo u planinskom trčanju od naših predstavnika.
Hrvatska atletska reprezentacija kreće u sastavu : Barbara Belušić ( AK  Istra ) , Matea Parlov ( HAK Mladost ), Anda Tomaš ( AK Ulix ) , Zoran Žilić ( AK Ulix ) , Ivica Škopac ( AK Borik ) , Nikola Mikulić ( AK Dinamo Zrinjevac ) i Petar Delaš ( AK Sinj ). Treneri su Dalija Janić ( HAK Mladost ) i Jozo Delaš ( AK Sinj ) dok je vođa puta  Damir  Černić ( MK Hrvatski sokol iz Osijeka ).
Naši predstavnici u Bursu putuju u petak, dok je natjecanje u nedjelju. Treba kazati da su otac i sin Delaš ujedno i jedini predstavnici Dalmacije u ovoj atletskoj kategoriji, te je veliko priznanje za njihov Atletski klub Sinj.
Piše: Petar Norac Kevo
IZVOR: WWW.GLASZAGORE.COM

Prohodnost cesta

Kiša i mokri kolnici usporavaju promet u Istri, na sjevernom Jadranu, Dalmaciji i Lici, pa vozačima savjetujemo dodatni oprez i održavanje propisane sigurnosne udaljenosti, osobito ako voze u kolonama ili na gradskim prometnicama.

Na većini je cesta promet srednje gust, a povremene zastoje očekujemo na dionicama gdje traju radovi te duž Jadranske magistrale i u Istri u blizini turističkih središta.

Dionica državne ceste D1 Gračac-Knin, zatvorena je za sav promet zbog radova između Očestova i Pađena. Obilazak je preko Kistanja i Obrovca ili autocestom A1 (do 15. srpnja).

IZVOR: HAK
...