Ponedjeljak, 5.07.2010.

Sinjski bazen je napokon otvoren

Sinjski bazen je napokon otvoren. Do kraja tjedna u funkciji će biti i ostali objekti u sklopu kompleksa pa će Sinjani i gosti, osim u kupanju, uživati i u drugom sadržajima. Izdvajamo glazbene večeri na terasi bazena.
Voditelj Bazena Predrag Bilić kazao je kako će na večerašnjoj prigodnoj svečanosti, među uzvanicima biti talijanski konzul u Splitu Augusto Vaccaro, talijanski poduzetnik Riccardo Mazzuchelli, aktualna miss Hrvatske Katarina Banić, te poznati dalmatinski glazbenici.

Pobjednica petog natjecanja "Ribolov na šarane za žene“ je Anđa Župa

Pobjednica petog natjecanja „Ribolov na šarane za žene“, je Anđa Župa, s upecane dvije ribe teške do 5 kg.
Drugo mjesto osvojila je Jelena Tokić – Vuko, a treće ekipa Split. Na natjecanje se prijavilo 28 žena s područja cijele Dalmacije. 
Među muškarcima najuspješniji je bio Mateo Tadić koji je ulovio šarana teškog 3 kilograma.

Konferencija za novinare Mira Bulja

Nezavisni sinjski vijećnik Miro Bulj na konferenciji za novinare, koju je održao jutros, još jednom je upozorio na probleme u sinjskom Autoprijevozu.
Izjavio je kako mu nije jasno da gradonačelnik Ivica Glavan, dan prije održavanja Skupštine Autoprijevoza sindikatima govori jedno, a nakon održane skupštine javnosti daje sasvim suprotnu izjavu. Naglasio je kako vjeruje da gradski vijećnici neće prihvatiti ovakav igrokaz gradske vlasti i Mate Jujnovića. Više u Dnevniku Hit radija od 16 sati.

Obavijest

Učenici koji se nisu upisali u prvi razred srednje škole u prvom upisnom krugu, mogu to učiniti danas, 5. srpnja, do 16 sati. U sinjskim školama slobodnih mjesta ima u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji – odjel klasične gimnazije, 3 mjesta te u TIŠ Ruđera Boškovića, za zanimanja tokar, bravar i stolar.

Obavijest

Brza cesta Solin–Klis do petka će biti povremeno zatvarana za sav promet. Danas će biti zatvorena od 18,00 do 18,30 i od 21,00 do 21,30 sati. Obilazak je Stara kliška cesta, na kojoj se također odvijaju radovi pa je potreban dodatan oprez vozača.

Sport

Na Međunarodnom otvorenom kupu u kickboxingu u Korenici članovi Kickboxing kluba "Knez" iz Sinja postigli su odlične rezultate osvojivši 12 medalja i pehar.
Posebno uspješni bili su mlađi natjecatelji. Prva mjesta su osvojili: Luka Knez u kategoriji dječaka do 25 kg, Matej Knez u kategoriji do 28 kilograma i Glorija Župić u kategoriji djevojčica do 28 kilograma, koja je osvojila i 2. mjesto u kategoriji do 32 kilograma. Glorija Župić proglašena je i najboljom natjecateljicom turnira u kategoriji djevojčica.

Pobjedom nad Sokolom iz Dugopolja od 12:10, u derbiju 3. lige, boćari Otoka plasirali su se u 2. Hrvatsku boćarsku ligu. Igrač susreta je Marinko Norac Kevo.

U 19,00 sati počinje turnir na male branke, kojeg je organizirao Klub navijača Sinjski Maligani. Prijavljene su 42 ekipe, a turnir otvaraju Portal i prošlogodišnji pobjednik B-53. Večeras su na rasporedu još tri utakmice.