Subota, 5.07.2008.

SINJSKOM RODILIšTU PRIZANJE UNICEF-a

Sinjsko rodilište jučer dobilo prestižno međunarodno priznanje UNICEF-a, "Rodilište-prijatelj djece". Priznanje voditelju rodilišta dr.Ivanu Nasiću uručila je predstojnica UNICEF-ovog ureda u Hrvatskoj Tanja Radočaj.

GRADSKI BAZEN BIT ćE OTVOREN OD IDUćEG TJEDNASinjsko gradsko poglavarstvo definiralo je sporazum između Grada Sinja i koncesionara Gradskog bazena Tim sport o korištenju dijela kompleksa bazena. Bazen bi za kupače moga biti otvoren početkom slijedećeg tjedna.

KONCERT MARKA PERKOVIćA THOMSONA U SINJU


FOTO: www.thompson.hr

Nakon ponuđenog ugovora za organizaciju koncerta Marka Perkovića Thompsona, koji bi se trebao održati 12. kolovoza na Gradskom stadionu u Sinju, Gradsko poglavarstvo radi na usaglašavanju predloženih točaka sporazuma s predstavnikom organizatora ovog koncerta.

ODRžANA 20. SJEDNICA OPćINSKOG VIJEćA OPćINE OTOK

Sinoć je u Otoku održana 20. sjednica Općinskog vijeća. Na sjednici se raspravljalo o šest točaka dnevnog reda. Otočki vijećnici jednoglasno su donijeli odluke o Prijedlogu Programa ukupnog razvoja općine Otok, kao i o početku rada zona u Rudi s konkretnim interesom za punionicu vode i poslovnih subjekata HEP-a. Vijećnici su donijeli i jednoglasnu odluku da se uskoro rad dječjeg vrtića žabica organizira, zbog potreba, u dvije smjene.

OBAVIJEST

Iz Samostana čudotvorne Gospe sinjske pozivaju sve vjernike s područja čitavog područja sela Glavica da u nedjelju dođu u mjesnu crkvu Sv. Ivana, kako bi se nakon mise koja počinje u 10,00 sati dogovorili oko detalja obnove i uređenja njihove crkve. Poziv se odnosi posebno na punoljetne osobe. Svetu misu predvodit će Gvardijan fra.Bože Vuleta.

PROMJENE U GRADSKOM VIJEćU GRADA SINJA

Nakon što mu je prestala dužnost direktora poduzeća Gospodarska zona Kukuzovac Velibor Milošević odlazi u vjećnićke klupe, a iz istih odlazi SDP-ov vijećnik Ante Veselica. Vijećnička promjena bit će i u redovima HNS-a. Umjesto Ive Bilandžić Barać, vijećnik bi ponovno trebao postati Momčilo Balajić.

"ZVUCI KAMENA I KLAPA"

Večeras, 5. srpnja, na području povijesne Poljičke Republike u naselju Dolac Donji održava se tradicionalna manifestacija "Zvuci kamena i klapa". Uz izbor najboljih kamenih radova i koncertom klapa, održat će se natjecanje u spremanju tradicionalnih jela Poljičke Republike s posebnim naglaskom na poljički soparnik.Tom prigodom održat će se i natjecanje u šijavici. Uz klape bit će i tradicinalnih napjeva iz bogate zamosorske povjesti i tradicije. Početak ove manifestacije je u 20 sati ispred osnovne škole Dolac Donji.

OBAVIJEST

Uređaji za m,jerenje brzine kretanje vozila na području PP Sinj postavljeni su na državnoj cesti D 220 Trilj-Tijarica.Sutra će ovi uređaji biti na dionici Brnaze-Ugljane.

SPORT

Danas se na Zagrebačkom Hipodromu održava Hrvatski galopski derbi. Na ovoj galopskoj priredbi nastupit će grla iz naših galopskih klubova iz Vrebe Namunjeni i Astalaluce iz Mustanga Antartka,t e grla Josipa Masle Mister Bond, Kalcit, Vilandra i Lucijan te Blaža šepčeka -Belami,Magambo i Viljamoš.

Sutra na tradicionalnoj manifestaciji Kupres 2008. uz prigodni kulturni program i natjecanje kosaca održat će se i galopska utrka na kojoj će nastupiti i Ratalmo iz GK Vreba te Roksolina iz MUstanga. Ova manifestacija održava se na kupreškom polju.

Na Gljevu danas počinje tradicionalni turnir u balotama "šalda". Turnir će trajati do 13.srpnja.

Tradicionalni memorijalni turnir u malom nogometu "Mate Vučak-čigra" privukao je 34 ekipe iz Dalmatinske zagore među kojima je i šest s sinjskog područja. Turnir će trajati slijedećih 15-tak dana, a održavat će se u noćnom terminu na športsko rekreacijskom centru Cista Velika.