Utorak, 5.07.2005.

UPISI U SREDNJE šKOLE I FAKULTETE

Nakon objave rezultata prvog upisnog kruga za prve razrede srednjih škola učenici koji su se našli ispod upisne crte sutra i u četvrtak prijavljuju se se u drugom krugu, no uz vrlo mali broj slobodnih mjesta.

Tako u srednjoj strukovnoj školi Bana Josipa Jelačića mjesta ima u ima u pojedninim zanimanjima, dok su ekonomski i komercijalni smjer popunjeni.

Tehničko-industrijska škola Ruđera Boškovića nudi 7 slobodnih mjesta za četvorogodišnji program za zanimanje strojarskog tehničara, te 17 slobodnih mjesta
za zanimanje stolar. Dodajmo ovome kako je ravnatelj škole Jozo Radić naglasio ukoliko učenici koji su upisani u odjeljenja za koje je potrebna liječnička potvrda istu ne dobiju gube upisano mjesto koje se otvara u drugom upisnom krugu.

što se tiče sinjskih gimanzija, franjevačke klasične i Dinka šimunovića nastavni programi popunjeni su do posljednjeg mjesta.

Prijave na fakultete traju do 8. srpnja, gužvi za prijave na splitskim fakultetima osim na ekonomiji i pravu nema.

U Splitu je ove godine moguć upis 3635 studenata na nekom od sveučilišnih studija te 2130 na stručnim studijima. Učenici svoje prijave podnose na posebnom obrascu, a uz prijavu trebaju priložiti domovnicu, rodni list, svjedodžbe o završnom ispitu i svjedodžbe svih razreda srednje škole u čeverogodišnjem trajanju te dokaz o uplati troškova razredbenog ispita koji variraju od fakulteta do fakulteta, u rasponu od 100 do 300 kuna.

VIJESTI IZ TRILJA

U prigradskim naseljima Triljskog kraja pri kraju je montaža rasvjetnih tijela s čime bi gotovo svi stanovnici okolnih naselja Trilja imali riješenu vanjsku rasvjetu. Iz odsjeka društvenih djelatnosti grada Trilja pročelnik Ivan šušnjara potvrđuje kako je u tijeku krpanje rupa na cestama, a uskoro će početi i planirani radovi asfaltiranja u okolnim naseljima .

PRIPREME ZA 290. SINJSKU ALKU

Radovi na alkarskom trkalištu za pripreme alkara kopljanika su pri kraju. Kako nas je izvjestio član upravnog odbora VAD-a zadužen za radove na alkarskom trkalištu Ante Delić, pri kraju je postavljanje palki za oko 4000 sjedaćih mjesta.

Montaža je počela na vrijeme pa je odlučeno da se već danas počne sa nasipanjem terena, tako da bi cijelo alkarsko trkalište već sutra bilo do kraja završeno za pripreme alkara kopljanika.
Prve pripreme na trkalištu očekuju se već u prvim danima slijedećeg tjedna.

MOTO-KLUB "CETINA" TREćI U PRVENSTVU HRVATSKE

U prvoj ovogodišnjoj utrci prvenstva Hrvatske u disciplini supercross koja se održala u nedjelju u Rakovom potoku na staroj karlovačkoj cesti na stazi "Draga" vozači motocross kluba Cetina iz Graba i ovoga puta su bili uspješni. Ivan Kundid u klasi 85 bio je drugi , a njegov mlađi brat Petar u klasi 65 u prvoj vožnji bio je treći, a u drugoj četvrti.

U poretku klubova "Cetina" je bila na trećem mjestu,a sljedeća utka motokrosa vozit će se 9 srpnja u noćnom terminu u mjestu Rupe u blizini Rijeke.

VRIJEME

Prevladava promjenjivo oblačno vrijeme. U drugom dijelu dana mjestimice moguća kiša i grmljavina. Najviša dnevna temperatura zraka do 31 stupnaj Celzijev.