Subota, 5.06.2021.

Duje Putnik pozvan u U20 reprezentaciju Hrvatske



Mladi košarkaš Alkara Duje Putnik dobio je poziv U20 reprezentacije Hrvatske…
Odluka da se vrati iz Splita u dres matičnog Alkara za 19-godišnjeg Putnika se pokazala kao pun pogodak, prvenstvo jer je dobio prijeko potrebne minute bez kojih nema kvalitetnog razvoja.

U svojoj prvoj pravoj seniorskoj sezoni Putnik je dobivao prosječno 15 minuta na parketu i pritom bilježio nešto manje od četiri koša, jedan i pol skok te jednu asistenciju uz postotak šuta od 45 posto, od čega 39 posto za tri.

Sve to bilo je dovoljno za poziv izbornika Dina Repeše koji će U20 selekciju okupiti u Daruvaru gdje će se pripremati za FIBA Youth European Challengers 2021.

Priznanje je to Duji Putniku, ali i Alkaru koji poslije ulaska juniora među osam najboljih u državi, sada ima novi razlog za veliko zadovoljstvo.

IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjanin Marko Tordinac ponajbolji barmen Švicarske



Uvijek i s ponosom želimo predstaviti naše mlade i uspješne Cetinjane koji svojim radom i ostvarenim rezultatima osvajaju brojna priznanja i nagrade, bilo da se radi o kulturnim, sportskim, školskim ili drugim natjecanjima. Mnogi od njih otišli su za boljim životom izvan granica Lijepe naše, a jedan od njih je i Marko Tordinac, 30-godišnji Sinjanin s Bazane 29.

Nakon završetka školovanja u Splitu, gdje je završio školu za barmena, Marko je svoja umijeća skoro četiri godine promovirao u Njemačkoj. Nakon toga put za boljim životom odveo ga je u Lihtenštajn, u kojem je proveo dvije godine. Od prošle zime stanovnik je švicarskog St. Gallena. Nakratko je ovih dana došao u rodni grad, gdje je kum prijatelju na svadbi, pa je to bila prigoda za jedan ugodan razgovor.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Nogometni vikend: Posljednje kolo županijske lige, Hrvace i OSK u gostima

Nogometni vikend donosi nam pretposljednje kolo trećeligašima, dok će županijski ligaši zaključiti sezonu…
Hrvace će u subotu gostovati u Unešiću kod Zagore, a s obzirom na to da je riječ o sudaru trećeplasirane i petoplasirane momčadi u prvenstvu i da su potpuno rasterećene dočekale posljednja dva kola, za očekivati je otvoren i napadački nogomet. Kvalitete za takvo nešto ima i kod jednih i kod drugih.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR