Srijeda, 5.06.2019.

Prvi dan jahanja kandidata za 304. Sinjsku alku

 
Nakon što su u subotu, 1.lipnja imali prvo ovogodišnje okupljanje, sastanak s vojvodom Boškom Ramljakom i čelništvom VAD-a, kandidati za sudionike 304. alkarskih nadmetanja jučer su imali prvi dan jahanja. Kako bi sve bilo spremno za pripreme ovih dana dekonzervirana je oprema i pripremljeni konji pa se krenulo put Piketa i Sinjskog polja.

Prvi dan priprema provodio se pod vodstvom zamjenika alajčauša Ante Runje.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjani na Plitvičkom maratonu ostvarili solidne rezultate

 
Na 34. Plitvičkom maratonu koji se održao u nedjelju, 02. lipnja u organizaciji AK maraton 2000 nastupili su i članovi Maraton kluba Sinj.

U vrlo jakoj međunarodnoj konkurenciji gdje je nastupilo 1865 natjecatelja Sinjani su postigli solidne rezultate.

Igor Čarić u kategoriji M45 zauzeo je 4. mjesto s vremenom 3:19:32,  Ana Domazet Lošo u kategoriji Ž45 bila je 5. s vremenom 1:55:55, dok je Šimun Žanko u kategoriji M55 zauzeo 14. mjesto.
Sljedeći nastup MK Sinj imat će na prvom Livanjskom polumaratonu 30. lipnja 2019.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

‘Tripalovi dani u Sinju’ otvaraju raspravu o europskim vrijednostima

 
Znanstveno – stručna i kulturna manifestacija ‘Tripalovi dani u Sinju’ održat će se u petak 7. lipnja s početkom u 9 sati i 30 minuta u Alkarskim dvorima. Osnovna tema za raspravu bit će ‘Hrvatska u prvih šest godina članstva u EU: europske vrijednosti u Hrvatskoj ― novi članci’.

Izvršna direktorica Centra za demokraciju i pravo Miko Tripalo, Vanja Mladineo, najavljujući ovu manifestaciju rekla je kako će se na simpoziju otvoriti rasprava o europskim vrijednostima, načinima na koje su bile percipirane prije ulaska u Europsku uniju i što se dogodilo od ulaska, kakva su bila očekivanja, jesu li se ostvarila i kakvi se zaključci mogu izvući posljednjih 6 godina od članstva Hrvatske te koju ulogu u ostanku u Europskoj uniji igraju europske vrijednosti.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR