Petak, 5.06.2015.

U Cetinskom kraju tijekom svibnja 157 vatrogasnih intervencijaHrvatska vatrogasna zajednica te vatrogasne organizacije i postrojbe mjesec svibanj obilježili su kao Mjesec zaštite od požara.
Tijekom tog razdoblja vatrogasci daju posebnu pozornost preventivnoj zaštiti od požara, odnosno aktivnostima koje su usmjerene na upozorenja o mnogobrojnim opasnostima od požara. Sve aktivnosti provodilo je i Požarno operativno područje Sinj, u kojem djeluju dobrovoljna vatrogasna društva Sinj, Trilj, Vrlika i Dicmo.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra 5. Cetina adventure race i 3. Gradski izazov

U Sinju će se sutra održati 5. pustolovna utrka Cetina adventure race i 3. Gradski izazov, urbana pustolovna utrka. Start i cilj utrka je ispred Doma mladih.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

3. Nacionalno hodočašće i duhovna obnova HKDMST-a u Sinju

Sutra, 6. lipnja u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske Hrvatsko katoličko društvo medicinskih sestara i tehničara organizira 3. nacionalno hodočašće i duhovnu obnovu Katoličkih medicinskih sestara Čudotvornoj Gospi Sinjskoj.
Program će započeti u 9,30 sati u dvorištu svetišta Gospe Sinjske gdje će za okupljene biti organiziran domjenak dobrodošlice. Od 10 do 11,30 sati nagovor će održati nacionalni duhovnik HKDMST-a vlč. Krunoslav Pačalat u dvorani Gospe Sinjske uz mogućnost Svete Ispovijedi.
Odmah nakon slijedi misa u Crkvi, a nakon mise, od 12,30 do 14 sati u blagavonici na I. katu služit će se ručak sa specijalitetima Sinja i cetinskog kraja. U organizaciji domaćina nakon ručka slijedi zajedničko druženje i razgledavanje kulturno-turističkih-vjerskih znamenitosti Sinja. Povratak po dogovoru ogranaka.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Predavanje prof. dr. sc. Bojana Biočine u Alkarskim dvorima

Udruga ‘Cjelovit život’ organizira predavanje ‘Kardiovaskularni bolesnici, dijagnostika i terapija’, na kojem će predavač biti prof. dr. sc. Bojan Biočina.
Ova edukativna tribina održat će se sutra, 6. lipnja u Alkarskim dvorima, s početkom u 19 sati.
‘Uz pomoć Mate Pavića iz Sinja kontaktirali smo prof. dr. sc. Bojana Biočinu, to je jedno izuzetno poznato ime u kardiovaskularnoj kirurgiji, ne samo na našim prostorima nego i u svijetu. Osjećamo se povlaštenima što ćemo moći ugostiti jednog ovako uvaženog znanstvenika. Zapravo se radi o kardiovaskularnoj kirurgiji, a posebno o transplatacijskoj kirurgiji, to je njegova domena rada. Kao što znate, te bolesti su u porastu, izazvane načinom života, prehranom, stresom, tako da je strašno važno educirati se u tom pogledu’, kazala je predsjednica Udruge ‘Cjelovit život’ dr. Tanja Kodžoman.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sutra počinje 6. po redu GljevstockSutra će se pored Gljeva, na lokalitetu Kravarevac s početkom u 17 sati, održati 6. po redu Gljevstock, festival posvećen mladim sinjskim bendovima i druženju u prirodi.
U početku je festival bio zamišljen kao proslava praznika rada, no zbog vremenskih neprilika sljedećih godina održavao se krajem svibnja ili početkom lipnja. Organizaciju festivala vodi udruga mladih Sinjska umjetnička komuna koja je i ove godine odlučila priliku pružiti sinjskim bendovima iako su se možda očekivala neka ‘zvučnija’ imena hrvatske glazbene scene.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR