Srijeda, 5.06.2013.

Izložba dječjih radova nastalih na kreativnim radionicama za djecu

U Galeriji Galiotović u Sinju 3.6. Udruga Srma je otvorila izložbu dječjih radova nastalih na kreativnim radionicama za djecu.
Prisutne roditelje i djecu su pozdravili voditelji radionica Dujo Jurković i Dijana Filipović Grčić, te voditeljica radionica i voditeljica projekta Snježanka Jadrijević. Posebna zahvala upućena je mladoj volonterki Ljubici Bašić koja je pružala nesebičnu pomoć na radionicama tijekom provedbe cijelog projekta kao i donatorima Ministarstvu socijalne politike i mladih koje je financiralo ovaj projekt ''Kultura za djecu Sinja i okolice'', te Gradu Sinju.
Od rujna 2012. do svibnja 2013. g. provedeno je 98 radionica za 74 djece koji su na radionicama bili ukupno 1050 puta. Predstavljeno je preko 400 radova s radionica gline, slikanja i kreativne svaštare koji se mogu pogledati do 21.6. po slijedećem rasporedu:
ponedjeljak, srijeda i petak od 9-11 sati
utorak i četvrtak - 17-19 sati

Sinjani daruju krv za Tonća i Antu

Pedesetak Sinjana javilo se jutros u KBC Split na Transfuzijski odjel kako bi darovalo krv za Tončija Tomaševića i Antu Blaževića, mlade Sinjane koji su stradali u teškoj prometnoj nesreći u Čaporicama 31. svibnja. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

AK Sinj na Plitvičkom maratonu

U nedjelju je u po izvrsnom vremenu za trkače u Plitvicama održan 28. Plitvički maraton, na kojem se uz maraton trče i trke na 16 i 5 km.  Ovaj maraton biti će upamćen po rekordnom broju trkača, njih 1900 iz točno 30 zemalja svijeta, među kojima su bili i članovi Ak Sinj. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Poziv za darivanje krvi – Važno!!!!!

SINJ/SPLIT – Zbog tragične nesreće dvojice sugrađana Tonćija Tomaševića i Ante Blaževića iz Sinja, jučer su u bolničkom centru K.B.C Split (Firule) apelirali svim njihovim prijateljima da bi bilo poželjno donirati krv, jer i jednom i drugom je zaliha potrebne krvne grupe pri kraju. Što se tiče eventualnih donatora njihova krvna grupa nije bitna. Svi su poželjni jer bolnice između sebe razmjenjuju krv prema potrebama. Svi zainteresirani bi se trebali javiti na Odjel za transfuziju Firule, danas, u srijedu ujutro do 12 sati!
Molimo Vas da se odazovete u što većem broju. Reagirajte, tko može, ili barem širite ovo dalje… Hitno je i bitno!