Nedjelja, 5.06.2011.

Cvjetna alkaSinjski komunalci već mjesec dana uređuju javne zelene površine u centru grada. Osim održavanja gradskih parkova, u kojima prevladavaju zimzelene trajnice, puno pažnje posvećuje se cvjetnjacima uz ceste, u koje se sadi sezonsko cvijeće.
Prije desetak godina, kada se počelo s uređenjem Žankove glavice, komunalci su došli na ideju da se u jednom dijelu, koji je bio zarastao u šikaru, napravi kombinacija zelenila i cvijeća. Kako je Sinjanima Alka u srcu i mislima, ne samo u kolovozu već tijekom cijele godine, došli su na ideju da se od cvijeća napravi znak alke. 'U cvjetnu alku svake se godine posadi 208 pelargonija. Problem je što neodgovorni prolaznici čupaju posađeno cvijeće, pa svakoga dana moramo nadosađivati 15 do 20 sadnica', kazao nam je Ćiro Poljak, voditelj održavanja javnih, zelenih površina JKP Vodovod i čistoća Sinj.
Cvjetna alka na Žankovoj glavici nije jedina takva alka u središtu Sinja, ali je zasigurno najstarija. Komunalci su prije 20-tak dana još jednu alku 'posadili' ispred Alkarskih dvora, kod fontane Petrovac. Alka od zimzelenih grmova napravljena je i ispred hotela Alkar, a u dvorištu OŠ 'Fra Pavla Vučkovića', koja se nalazi na Alkarskom trkalištu, od ovoga proljeća cvjeta još jedna alka.
Na Žankovoj glavici komunalci su izradili i cvjetnjak u obliku hrvatskog grba.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sport

NOGOMET
Od nogometnih natjecanja, za odraditi je ostalo još jedno kolo Županijske nogometne lige. Trećeplasirana ekipa lige, sinjski Tekstilac, u nedjelju u 18 sati gostuje u Trilju kod Čaporica. U isto vrijeme na ŠC 'Česma' u Vrlici, domaći nogometaši dočekuju Trogir 1912.
Prvak ovog natjecanja od prije je poznat, to je Mračaj iz Runovića. S obzirom da još nisu u potpunosti definirana pitanja kako će izgledati sve nogometne lige, pa tako i županijska, postoji mogućnost da se iz ovog ranga natjecanja u viši rang ide i drugoplasirani. Kolo prije kraja Trogir 1912. ima bod prednosti u odnosu na Tekstilca. da bi osvojili drugo mjesto Sinjani moraju pobjediti u Trilju, a Trogir ne bi smio doći do tri boda u Vrlici.

MALI NOGOMET
Završnica 1. malonogometne lige Sinj
NEDJELJA, 05.06.2011. – sportska dvorana
19 h Š.D.BRANITELJ – BRNAZE / MNK SATRIĆ CASPER
20 h Š.D.DICMO – MNK SUTINA
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Kino danas

Danas se u sinjskom kinu s početkom u 20,00 sati prikazuje film "Pirati s Kariba: Nepoznate plime".