Petak, 5.06.2009.

OBAVIJEST

Isplata naknada članovima biračkih odbora za drugi izborni krug proteklih lokalnih izbora počinje u ponedjeljak 08. lipnja s početkom u 8 sati u zgradi Općinskog suda u Sinju.

IVICA GLAVAN PREUZEO DUžNOST GRADONAčELNIKA GRADA SINJAU Sinju je jutros izvršena primopredaja vlasti između bivšeg gradonačelnika Ivana Nasića i novog Ivice Glavana. Primopredaja vlasti protekla je u demokratskom ozračju, potvrdili su Nasić i Glavan. Primopredaji su nazočili i bivši dogradonačelici Stipe župić i Snježan šentija, te novi dogradonačelnici Elena Perković Paloš i Zoran Vujanović. Dosadašnji gradonačelnik upoznao je novog gradonačelnika sa svim izvješćima pročelnika odnosno pojednih resora u gradu. Gradonačelnik Glavan kazao je kako je zadovoljan sa zatečenim stanjem u Gradu. Ivan Nasić posebno se osvrnuo na stanje gradske blagajne koja je u plusu 5.400.000,00 kuna, ali i naglasio važnost projekata koji očekuje novu vlast. Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan kazao je kako očekuje da će pročelnici gradskih odjela ponuditi mandat na raspolaganje.

PREDSTAVLJANJE KNJIGE JOSIPA šENTIJE

Ogranak Matice Hrvatske Sinj organizira predstavljanje knjige Sinjanina Josipa šentije "Skandinavizacija Balkana i helvetizacija Bosne". O knjizi će govoriti predsjednik Uprave izdavačke kuće školska knjiga Ante žužul, urednik u školskoj knjizi Dražen Budiša, publicist i diplomat Branko Salaj i autor. Predstavljanje će biti danas, 5. lipnja, u 19,30 sati u dvorani Franjevačkog samostana u Sinju.

"POMOZIMO DJECI U SNALAžENJU U PROMETU"

Posljednji je dan edukativne akcije "Pomozimo djeci u snalaženju u prometu", koju je za djecu predškolske dobi sa područja Cetinskog kraja, Solina i zaleđa Kaštela provodila autoškola Semafor. Danas u 16,00 sati akciji će pristupiti posljednja grupa djece dječjeg vrtića "Maslačak".

OBAVIJEST

"Likomed veterina" od danas do ponedjeljka na području općine Otok vrši larvicidnu dezinsekciju. Dezinsekcija će se vršiti polaganjem Diflox compressa na bazi diflubenzurona u septičke jame, stajaće vode i retencije voda, te prskanjem raslinja uz tekuće vode, otopinom na bazi diflubenzurona. Mole se građani da za vrijeme akcie. Dodatne informacije mogu se dobiti na broj telefona Likomed veterine 701-400.

OBAVIJEST

Na području Grada Trilja odnosno naselja Trilj, Košute, Vedrine, Grab, Jabuka i čaporice tijekom ovog tjedna provodi se sustavna Deratizacija javno prometnih površina, domaćinstava i sustava kanalizacijske mreže. Deratizaciju provode djelatnici tvrtke CIAN iz Splita. Dezinsekcija će se vršiti u istim naseljima tijekom srpnja.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras se prikazuje znanstveno fantastični film "Star trek-zvjezadne staze". Početak je u 20,45 sati.