Četvrtak, 5.06.2008.

NOVI SASTANAK U MINISTARSTVU GOSPODARSTVA NA TEMU "DALMATINKA NOVA"

Potpredsjednik Vlade i Ministar gospodarstva, rada i poduzetništva Damir Polančec za sutra je sazvao novi sastanak u ministarstvu na temu Dalmatinke Nove. Pozivnicu za sastanak koji će se održati u 11 sati i 30 minuta dobile su sve osobe koje su sastanku prisustvovale i proteklog tjedna.

Samo dan prije sastanka prijedlog sporazuma ministru su podnijeli članovi uprave Dalmatinke Nove u kojem stoji kako kako svi radnici koji su podnijeli zahtjev za otvaranje stečajnog postupka odmah nakon potpisa sporazuma trebaju povući zahtjev za otvaranje stečaja, a svim radnicima koji su podnijeli prijedlog za otvaranjem stečajnog postupka radni odnos trebao bi prestati 1.srpnja -stoji međuostalim u sporazumu koje su sindikalisti ocjenili protustavnim i neprihvatljivim.

PAVLE KRIžANAC NOVI GRADSKI VIJEćNIK

Jučer je nastavljena prekinuta sjednica Gradskog vijeća na kojoj je odrađen opsežan dnevni red od 15 točaka. Na početku sjednice prisegu je dao novi vijećnik iz HDZ-a, Pavle Križanac, koji je zamijenio dr. Ivana Nasića koji sada obnaša funkciju gradonačelnika.

PRIOPćENJE UHBDDR-a SINJ

Danas je stiglo posebno priopćenje za javnost sinjskog UHBDDR-a, povodom sudske presude optuženim hrvatskim generalima za akciju Medački džep. UHBDDR, Ogranak Sinj, sa nevjericom je pratio suđenje generalima Hrvatske vojske, a sa tugom u srcima, nevjerici i šoku dočekao da se generalu Mirku Norcu izreče nepravomoćna presuda od 7 godina zatvora, a da mu se stavljeno na teret nije ni potkrijepilo nikakvim dokazima. UHBDDR daje punu potporu generalu Norcu, počasnom predsjedniku UHBDDR-a Splitsko - dalmatinske županije, u dokazivanju svoje nevinosti sa čvrstom vjerom da će uz Božju pomoć Vrhovni sud Republike Hrvatske donijeti oslobađajuću presudu u ime pravde i istine.
Priopćenje u cjelosti poslušajte u dnevniku Hit radija u 16,00 sati.

"SINJ-GRAD ZDRAVE MLADEžI"

Udruga za prevenciju i pomoć u rješavanju problema ovisnosti Novi put, od Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi te Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, dobila je financijsku potporu za projekt "Sinj-grad zdrave mladeži". Projekt se ove godine provodi u svim obrazovnim ustanovama na području Grada Sinja, kroz stručna edukativna predavanja i radionice, tematske ankete, sportska druženja, kvizove znanja i slično.
U okviru projekta Udruga organizira nagradni kviz za učenike šestih razreda svih sinjskih osnovnih škola pod nazivom "Donesi pravu odluku". Svaku školu predstavljat će ekipa od pet učenika koje su odredilki razrednici.
Svrha kviza je prevencija rizičnih ponašanja, nasilje i uzimanje droga kod učenika, a osmislili su ga stručnjaci - volonteri udruge Novi put.
Kviz će se održati danas u sportskoj dvorani Oš Fra Pavla Vučkovića s početkom u 18,00 sati.

OBAVIJEST

"Likomed Veterina" obavijestila je stanovnike Sinja da se danas i sutra na području Sinja obavljati proljetnu deratizaciju javnih površina. Deratizacija će se vršiti izlaganjem antikoagulanata 1. i 2. generacije. Za dodatne informacije građani mogu nazvati broj telefona 701 - 400.

EDUKACIJA O VAžNOSTI PREVENTIVE U LIJEčENJU RAKA DOJKE

Klub žena liječenih od karcinom dojke iz Splita, u suradnji sa sa Socijal-demokratskim forumom žena SDP - a Sinj, organizira edukaciju o važnosti preventive u liječenju raka dojke, uz mogućnost ultrazvučnog pregleda. Edukacija će se obavljati danas u prostorijama SDP-a Sinj, s početkom u 16,00 sati.

OBAVIJEST

U sinjskoj glazbenoj školi Jakova Gotovca počele prijave kandidata za upis u novu školsku godinu. Prijave se primaju u prostorijama škole do 20. lipnja. Kandidati se mogu prijaviti za glasovir, gitaru, harmoniku, violinu, flautu, klarinet, saksofon i trubu.
Prijamni ispit održat će se 23. lipnja, s početkom u 10,00 sati.

KONCERT

Poglavarstvo Grada Trilja, Osnovna glazbena škola Jakova Gotovca Sinj i Glazbena škola Trilj organiziraju koncert učenika glezbene škole. Koncert će se održati večeras s početkom u 19,00 sati u triljskom kinu.

KINO DANAS

U sinjskom kinu večeras u 20,45 sati prikazuje se hit film "Indijana Jones-kraljevstvo kristilne lubanje".
Najpoznatiji pustolov na svijetu, Indiana Jones, vraća se u punom sjaju. Stariji, iskusniji i mudriji traži misterioznu kristalnu lubanju.

KRONIKA 92

PP SINJ, 04.06.2008.g., očevidom požara koji je izbio dana 03.06.2008.g. oko 17,00 sati, u mjestu Gardun, na kući je utvrđeno da je uzrok požara iskrenje u telefonskoj utičnici kojom prilikom je izgorjela električna instalacija i drveni strop. Vlasniku je nastala manja materijalna šteta.
IZVOR: PU SD