Utorak, 5.06.2007.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEćA GRADA SINJA



U Gradskoj vijećnici danas se održava 19. sjednica Gradskog vijeća grada Sinja za koju je predviđen dnevni red od 14. točaka. Izvješće o godišnjem obračunu proračuna za 2006. godinu, Prijedlog zaključka o pokretanju postupka za izmjene i dopune provedbenih odredbi urbanističkog plana Gospodarske zone Kukuzovac, Izvješće o naplati komunalnog doprinosa za proteklu godinu, te Prijedlog Programa asfaltiranja nerazvrstanih cesta na području grada Sinja u tekućoj godini, neke su od točaka o kojima će raspravljati gradski vijećnici.

SKUPšTINA KLUBA LIJEčENIH ALKOHOLIčARA

Jučer je održana redovita 39. po redu izvještajna skupština Kluba liječenih alkoholičara Sinj na kojoj je usvojeno financijsko i izvješće o radu udruge. Kroz klub je od osnutka do danas prošlo 250 članova, danas ima 25 aktivnih i nekoliko povremenih članova. Dodijeljena su i priznanja apstinentima i onima koji su pomagali klubu.

OBAVIJEST

U osnovnoj glazbenoj školi Jakova Gotovca do 21. lipnja primaju se prijave kandidata za upis tu školu. Kandidati se mogu prijaviti za glasovir, gitaru, harmoniku, violinu, flautu, klarinet i saksofon.
Prijemni ispit održat će se 26. lipnja, s početkom u 10,00 sati.

IZLOžBA RADOVA POLAZNIKE šKOLE SLIKANJA

U palači Tripalo postavljena je izložba radova polaznika radionice slikanja za odrasle. Izloženo je 50-tak radova u tehnikama akvarel, olovka, pastel i kombiniranim tehnikama, koji se mogu pogledati još danas do 12,30 i od 17,30 do 20,30.

IZLOžBA FOTOGRAFIJA

U prostorijama sinjske HVIDRA-e otvorena je izložba fotografija i ostale arhivske građe o 2. bojnoj 4. gardijske brigade. Izložba se može pogledati do srijede u uredovno vremenu HVIDRA-e.

OBAVIJEST

U sklopu radova na uređenju državne ceste šestanovac-Dubci danas u 15 sati započeti će radovi ugradbe završnog sloja asfalta. Zbog specifičnih radova neće biti moguće odvijanje prometa navedenom dionicom državne ceste zbog čega će ista biti zatvorena za sav promet do nedjelje 10. lipnja - izvijestili su iz hrvatskih cesta. Obilazni praci za vozila u tranzitu kao i za sva teretna vozila i autobuse su Cista Provo-Trilj- Brnaze- Split - Dubci i obratno. Učesnici u prometu mole se za strpljenje i razumjevanje uz poštivanje privremene prometne signalizacije.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Zbog radova na elektroenergetskim postrojenjima i sutra od 08,00 do 14,00 sati bez napajanja električnom energijom bit će potrošači na području Sinja, u ulici Filipa Grabovca, od Pravoslavnog groblja do skretanja za Suhač, Vlahe Bukovca, od Boke do kuće Gabrić, te Boko. U slučaju lošeg vremena radovi će se odgoditi za slijedeći dan.

OGRANIčENJA U PROMETU

A 1 Zagreb-Split - zbog redovita održavanja u tunelu Mala Kapela dionica od čvora Ogulin do čvora Brinje bit će zatvorena za sav promet još večeras od 22 do 6 sati ujutro. Obilazak je: čvor Ogulin-Josipdol-Brinje i obratno. Istom dionicom, zbog redovna održavanja, promet će teći naizmjence od 11. do 15. i od 18. do 20. lipnja, također od 22 do 6 sati ujutro. - zbog radova je zatvoren pretjecajni trak od 186. do 192. km u smjeru Zagreba - od čvora Otočac do mosta Gacka ( 138. do 142. km) zatvorene su pretjecajne trake u oba smjera, promet teče voznim trakama.