Ponedjeljak, 5.06.2006.

žUPANIJSKA IZLOžBA STOKE U SINJU

U organizaciji Hrvatskog stočarskog centra i Grada Sinja uz pokroviteljstvo Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodnog gospodarstva te Splitsko-dalmatinske županije uz suorganizaciju Hrvatskog zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu po prvi put na području naše županije u Sinju će se 17. lipnja održati izložba stoke pod nazivom "županijska izložba stoke Sinj 2006"
Na sajmu će se predstaviti stoka sa cijelog područja Dalmatinske zagore gdje će biti pokazane kolekcije goveda, koza i ovaca- događaj najavljuje pročelnica upravnog odjela za prostorno planiranje i razvoj u gradu Iva Bilandžić Barać. Cilj ovoga sajma je razvoj gospodarstva, a posebno tradicionalnih grana kao što su poljoprivreda i stočarstvo jer je Grad po tome i poznat, također se sajmom žele potaaknuti i tradicionalni zanati vezani uz te djelatnosti.
Iz Gradske uprave pozvali sve osobe koji se bave tradicionalnom djelatnošću starih obrta i zanata da se jave Upravnom odjelu za prostorno planiranje, gospodarenje prostorom i razvoj zbog prijave za korištenje štandova u svrhu prezentacije svojih proizvoda u sklopu Izložbe bez plaćanja poreza na korištenje javnih površina.Rok za prijavu je zaključno sa sutrašnjim datumom 6. lipnja.

BLAGDAN SV. DUHA U TIJARICI

Povodom blagdana svetoga Duha nebeskog zaštitnika župe Tijarica, organizirano je niz događanja. Prije nekoliko dana obilježena je 104. godišnjica osnovne škole Stjepana Radića u sklopu koje je organizirano je nekoliko priredbi, igrokaza i sportskih natjecanja.
Vjerske svačanosti počele su proteklog četvrtka trodnevnicom, a jučer je procesiju i svečano misno slavlje predvodio tamošnji župnik don Mate Lekić. Poslije misnoga slavlja u kulturnom dijelu programa nastupila je Udruga za očuvanje baštine Cetinskoga kraja, KUD Otok te crkveni zbor iz Splita. Duhovske svečanosti u Tijarici završile su danas svetom misom u tamošnjoj crkvi.

SMOTRA FOLKLORA U MUćU

Za sljedeći vikend najavljena je i 5. Smotra folklora koja će se održati u Muću pod nazivom "Stara škrinja je otvorena Muć 2006". Tako je za 16. lipnja najavljen mimohod od tamošnje škole za koju je prijavljeno 13 KUD-ova sa 400 sudionika, a dan poslije biti će smotra prve postave 12 folklornih ansambala.

SPORT


Jučer je održana i prva sinjska Biciklijada u organizaciji Udruge za razvoj i jačanje civilnog društva te poboljšanja kvalitete življenja Srma. Pod motom "šport za sve" okupilo se 120 biciklista za koje je po povratku na gradski aeredrom održan i zabavni program. Ispred organizacijskoga odbora Ivica Glavan ne krije zadovoljstvo dobrim odazivom posebno mlađih uzrasta.
Po dolasku na Gradski aerodrom za bicikliste je održan i zabavni program uz izvlačenje lutrije. Organizatori su zadovoljni odazivom i već planiraju kako i na koji način sljedeće godine motivirati i odrasle građane na sudjelovanje.


U subotu na prvenstvu Hrvatske u maratonu na Plitvicama Atletski klub Otok osvojio je 3. mjesto.

VRIJEME

U nastavku dana očekuje nas porast naoblake sa mogućnošću kiše. Temperautura zraka do 20 stupnjeva Celzijevih