Utorak, 5.05.2020.

Međunarodni dan primalja


Danas, 5. svibnja obilježava se Međunarodni dan primalja. Obilježavanje ovoga dana počelo je 1991. godine i to je prigoda da se na poseban način zahvalimo primaljama koje cijeli svoj radni vijek posvećuju pomaganju ženama u njihovim najtežim, najizazovnijim, a istovremeno najsretnijim trenucima u životu.
Povodom ovoga dana posjetili smo sinjsko rodilište kako bi iskazali poštovanje i zahvalu tim divnim ženama koje svakodnevno rade sa ženama i partnerice su im tijekom trudnoće, porođaja i babinja. U rodilištu ovoga jutra na radnim zadaćama zatekli smo primalju Milenku Janković.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Trilju, Vrlici, Hrvacama i Otoku 2,1 milijun kuna

Gradovi Trilj i Vrlika te općine Otok i Hrvace iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice i Programa podrške brdsko-planinskim područjima koje je provelo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije dobili su ukupno 2 milijuna i 120 tisuća kuna za realizaciju svojih projekata.
Iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice Grad Vrlika dobio je 200 tisuća kuna za obnovu zgrade Gradske Uprave Grada Vrlike, Općina Hrvace dobila je 300 tisuća kuna za sanaciju i uređenje nerazvrstanih cesta na području Hrvaca, a 300 tisuća kuna odobreno je i Gradu Trilju za projekt rekonstrukcije i uređenja Gradskog parka Trilj.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR