Četvrtak, 5.05.2011.

Traži se direktor TZ Grada Sinja

Turističko vijeće Turističke zajednice Grada Sinja jutros je održalo sastanak na kojem je donesena odluka o raspisivanju natječaja za izbor direktora Turističkog ureda. Predsjednik TZ Ivica Glavan, gradonačelnik Sinja, kazao nam je kako će natječaj biti raspisan sutra, te da će biti otvoren osam dana. Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Izbori za vijeća MO Sinja u lipnju

Gradonačelnik Sinja Ivica Glavan danas je donio Odluku o raspisivanju izbora za članove vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja. Izbori će se održati u nedjelju, 12. lipnja ove godine.
Podsjetimo, odlukom gradonačelnika, izbori za vijeća mjesnih odbora na području Grada Sinja trebali su se održati 29. svibnja. Nekoliko dana nakon donošenja Odluke o njihovom održavanju, 19. travnja, gradonačelnik je donio Odluku o stavljanju izvan snage Odluke o raspisivanju izbora. Tom je prilikom uputio i priopćenje za javnost u kojem je naveo da su određene političke stranke kao i pojedinci koji namjeravaju kandidirati nezavisne liste na izborima za vijeće mjesnih odbora, zatražili produljenje roka za dostavu Prijedloga lista za izbor članova vijeća mjesnih odbora ili poništenje Odluke, jer su, navodno, kasno upoznati s postupkom i obvezatnim uputama.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Koncert u Galeriji Sikirica

U Galeriji Sikirica večeras će solistički koncert na gitari održati mladi i perspektivni gitarist Srđan Bulat.
Na programu će se naći djela L. Legnanija, J. Rodiga, Albeniza, Papandopula i Turine. Početak koncerta je u 19 sati, a ulaz je slobodan.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Sinjski kazalištarci putuju na Hvar

Sinjsko pučko kazalište sutra odlazi na još jedno gostovanje, peto ove godine. Nakon dva gostovanja u Zagrebu te po jedno u Klisu i Kaštelima, ovaj put sinjski kazalištarci gostuju u Hvaru na otoku Hvaru, u okviru 'Dana Hvarskog kazališta'.
Sinjani će se Hvaranima predstaviti predstavom 'Pometeni', autora Bruna Baraća, koji ujedno potpisuje i režiju, a u samoj predstavi igra nekoliko uloga. Pored njega, tu su već iskusni Lovrin Tomašević i Tonći Bandalo.
Iz Sinjskog pučkog kazališta najavljuju i gostovanja koja će se realizirati u bliskoj budućnosti, kada će nastupiti u Kostanjama na 'Danima Mile Gojsalića'. Nakon nastupa u Kostanjama, slijedi im nastup u splitskom zatvoru 'Bilice', a također su već dogovorena i gostovanja u Starom Gradu na Hvaru i u Krapini. Nakon što su prošlog mjeseca 'Državnim lopovom' oduševili publiku u 'Remetincu', na istom mjestu gostovat će i na jesen, kada će izvesti predstavu 'Pometeni'.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Prohodnost cesta

Zbog bure, na Jadranskoj magistrali (D 8) od Senja do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupinu), a od Karlobaga do Svete Marije Magdalene dodatno i za kombi vozila, te vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).
Dionica autoceste A 1 između čvorova Sveti Rok i Maslenica otvorena je za sav promet uz ograničenje brzine od 40 km/h zbog jakog vjetra na dionici od vijadukta Božići do tunela Sveti Rok.

Zbog radova na autocesti A 1, do 12 sati na čvoru Jastrebarsko vozi se naizmjence na ulaznom kraku u smjeru Karlovca, a od 12 sati bit će zatvoren ulazni krak u smjeru Karlovca (do petka u 23 sata).
IZVOR: HAK
...