Srijeda, 5.05.2010.

"Kratka uputstva u slučaju požara"Vatrogasna postrojba Sinj
izdala je informatvni letak "Kratka uputstva u slučaju požara". Tijekom mjeseca svibnja, mjeseca zaštite od pozara, isti će biti podijeljen po školama i građanstvu.

Grad Sinj je za potrebe javnih radova u 2010. godini zaposlio 50 osoba iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje

Grad Sinj je za potrebe javnih radova u 2010. godini zaposlio 50 osoba iz evidencije Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.  Među njima je čak 35 osoba koje su u evidenciji duže od 36 mjeseci. Zapošljavanje na programu javnih radova, od 1. svibnja do 31. listopada, u većinskom dijelu  subvencionira HZZ. Osobe koje su zaposlene, raspodijeljene su na radna mjesta u komunalnom poduzeću “Vodovod i Čistoća”, Crvenom križu za program pomoći u kući, te pri Kulturno – umjetničkom središtu za potrebe uređenja, odnosno obnove tvrđave Grad kao i pomoći pri zaštitnim arheološkim istraživanjima koja provodi Muzej Cetinske krajin

Upravni odbor VAD-a održao prvu radnu sjednicu

Upravni odbor VAD-a sinoć je održao prvu radnu sjednicu na kojoj je prihvaćeno 5 točaka dnevnoga reda - informacije o započetim projektima i aktivnostima. Iako je bilo najavljeno nije imenovano novo povjerenstvo za praćenje izgradnje Alkarskih dvora. Ova točka Dnevnoga reda naći će se na sljedećoj sjenici.
Dogovoreno je kako će se uskoro održati tematska sjednica na kojoj će se raspravljati o sinjskom Hipodromu

Filip Borović osvojio 1. mjesto na Državnom natjecanju iz engleskog jezika

Učenik 2. razreda Graditeljsko geodetske tehničke škole Split  sinjanin Filip Borović, na Državnom natjecanju iz engleskog jezika, osvojio je 1. mjesto. Filip se natjecao u kategoriji srednjih škola, a njegova mentorica je prof. Damira Ćupić.

Obavijest

Udruga obitelji s četvero i više djece Cetinskog kraja organizira hodočašće u Međugorje, 5. lipnja. Zainteresirani članovi, i drugi koji podržavaju rad Udruge, mogu se prijaviti do 20. svibnja na broj mobitela: 098 1 777 506 ili 098 920 40 88.

Obavijest

Dječji vrtić “Ana” iz Dicma obavlja upise djece u novu pedagošku godinu. Prijave se primaju do 21. svibnja, četvrtkom od 8,00 do 12,00 i petkom od 14,00 do 18,00 sati. Informacije na broj telefona 837 – 268.

Sport

U utakmici 3. HNL jug Hrvace su na gostovanju odigrale neriješeno s Konavljaninom 1:1.

Dugopolje je u Makarskoj rezultatom 0:1 izgubio od Zmaja.

Rukometašice Sinja pobijedile su Orkan iz Dugog rata 37:20 u utakmici 2. Hrvatske rukometne lige–jug.

Alkar danas, 5. svibnja, u 20 sati igra utakmicu 4. kola kvalifikacija za ulazak u A1 ligu. Susret sa Šibenikom igrat će se u školskoj sportskoj dvorani u Sinju. Ulaznice za utakmicu, po cijeni od 20 kuna, prodavat će se na ulazu u dvoranu.

Stanje na cestama

Opreznije treba voziti po mjestimice mokrim i skliskim kolnicima u većem dijelu zemlje.
Zbog radova na dionici D 39 Svib-Cista Provo vozi se naizmjence.
IZVOR: HAK