Utorak, 5.05.2009.

Sinj: Koalicijska lista na čelu s Mirom Buljom predstavila programske ciljeve

Piše i snima žarko KODžOMAN

Predizborna kampanja za lokalne izbore zahuktava se diljem Lijepe naše, a iznimka po tom pitanju nije ni Grad Sinj. Tako je danas svoj program predstavila i koalicijska lista HčSP, HP-HPP, HDS na čijem je čelu kao nositelj liste nezavisni kandidat Miro Bulj. Ujedinjeni pravaši i demokršćani nadaju se da će, predvođeni Mirom Buljom, kvalitetu njihova programa prepoznati i građani Sinja na skorašnjim lokalnim izborima.

- Drago mi je što su me kao nezavisnog kandidata podržale pravaške stranke. Svi koji me dobro poznaju znaju sve o mom dosadašnjem djelovanju. Uvijek sam stajao uz radnike i socijalno obespravljene. Na ovoj našoj listi nalaze se ljudi različitih generacijskih skupina, a posebno ističem studente, kao novu snagu našeg grada. Ponosan sam što su oni na našoj listi. Borimo se za bolji Sinj - rekao je nositelj liste Miro Bulj i potom predstavio programske ciljeve koji su izraženi kroz geslo "Vratimo Sinju srce i dušu".

U spomenutom programu razrađene su sljedeće točke: gospodarstvo, socijalna problematika, gradska uprava, šport i kultura, školstvo, turizam i ekologija. Pored nabrojenoga, ova koalicijska lista želi oživljavanje starih zanata, stočnog sajma, uređenje tržnice, te rješavanje vodovodne mreže i javne rasvjete.

Ujedinjeni pravaši i demokrššćani zalažu se za: socijalnu jednakost i ravnopravnost, radnike, seljake, branitelje, studente, umirovljenike, nezaposlene, ekologiju, gradnju vrtića, sportsku dvoranu, vjerski, seoski, avanturistički i poslovni turizam te Sinjsku alku, ravnomjeran razvoj mjesnih odbora, hitnu reviziju rasprodaje gradske imovine, hitnu reviziju upravljanja u gradskim tvrtkama i sportskim klubovima, koncesiju Sinjskog polja poljoprivrednicima i zadrugama, ekološku proizvodnju hrane, poticaj malog i srednjeg poduzetništva, pravednije zdravstvo, stipendiranje nadarenih učenika i studenata te pomoć socijalno ugroženim, te profesionalnost, kompetentnost i nepodobnost u upravljanju.

- Izgubili smo sve brendove, i stočni pazar i vjerski turizam i Sinjsku alku itd. Posebno naglašavam da trebamo kvalitetno promovirati brendove Sinjske alke i Gospe Sinjske - zaključio je nositelj liste HčSP, HP-HPP, HDS, Miro Bulj.
IZVOR:GLAS DALMACIJE

NEVRIJEME U CETINSKOM KRAJU

Veliko nevrijeme praćeno grmljavinom i tučom u ponedjeljak poslijepodne zahvatilo je dijelove gradova Sinja, Trilja i općine Dicmo. Tuča je padala oko 15 minuta i nanijela je velike štete poljoprivrednicima. Prema informacijama građana s pogođenog područja komadi leda uništili su vinovu lozu, voćke i povrće. Prijaljivanje štete je u tijeku, a u poslijepodnevnim satima očekuje se i sastavljanje povjerenstva koja će obići tučom pogođena područja. Mr. Ivana župić iz Hravtskog Zavoda za poljoprivredno savjetodavnu službu poljoprivrednicima je savjetovala tretiranje vinove loze i presadnica povrća koje nisu u cvatnji bakrenim pripravcima, a voćkama tretiranje sredstvima na bazi kaptana.

"MJESEC ZAšTITE OD POžARA"

Svibanj je mjesec zaštite od požara tijekom kojega će sinjske vatrogasce posjetiti djeca predškolskog uzrasta i učenici nižih razreda osnovnih škola. Prilikom posjete Vatrogasnom domu vatrogasci će mališane upoznati s opremom kojom se služe u svom poslu.

SVEčANOST U GZK

Sutra, 6. svibnja, Gospodarsku zonu Kukuzovac će u 11 sati posjetiti ministar regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva RH Petar čobanković i državni tajnik Zdravko Krmek. Svečanosti u zoni nazočiti će i predstavnici investitora, županije izvođača, radova, javnih poduzeća i predstavnici grada koji će ministra upoznati s onim što je u zoni do sada učinjeno kao i o radovima u tijeku. Ministar će nazočiti i na otvaranju rekonstuiranog pogona vodocrpilišta Ruda u 12,30 sati.

OBAVIJEST

"Likomet veterina" obavijestila je stanovnike općine Otok kako će se danas 5., sutra 6. i u četvrtak 7. svibnja na području Općine vršiti larvicidna dezinsekcija. Dezinsekcija će se vršiti polaganjem comressa na bazi DIFLU- benzu_RONA u septičke jame i prskanjem raslinja. Mole se građani da za vrijeme akcije nastoje biti kući. Ostale informacije mogu se dobiti na broj telefona 701-400.

OBAVIJEST

Kulturno društvo Trilj organizira drugu mjesečnu tribinu koju će održati don. Anđelko Kaćunko na temu obitelj i mediji. Tribina će se održati u četvrtak 07. svibnja u 19,30 sati u gradskoj knjižnici Trilj.

"SKUP PLANINARA DALMACIJE"

Planinarsko društvo Jelinak iz Trilja domaćin je skupa planinara Dalmacije koji će se održati na Kamešnici, na predjelu žlabina. Domaćini pozivaju sve građane, ljubitelje prirode da im se u subotu i nedjelju, 9. i 10. svibnja pridruže na skupu. Organizatori ističu kako se očekuje dolazak oko 500 planinara iz Dalmacije i drugih krajeva Hrvatske, te Bosne i Hercegovine.

KINO DANAS

Večeras se u sinjskom kinu od 20,30 sati prikazuje domaći film "Metastaze" sa Rene Bitorajcem u glavnoj ulozi. Redatelj je Branko Schmidt.