Petak, 5.05.2006.

NASTAVLJEN šTRAJK U TVORNICI "DALMATINKA NOVA"U tvornici "Dalmatinka Nova" i nakon razgovora Uprave i Nezavisnog sindikata jedan dio djelatnika je u štrajku.U izjavi za naš radio predjednik uprave Gianfranco Ladini potvrđuje kako će plaća za ožujak mjesec biti na tekućim računima djelatnika do 15. svibnja.

Nezavisni sindikat nije pristao na mirenje ovakvim načinom te inzistira te hitnim isplatama zaostalih dhodaka. Uprava tvrtke ističe ako bude u narednom periodu većih problema i turbulencija u poslovanju postoji mogućnost iseljenja Dalmatinke, a to bi rješenje bilo najgore za sve djelatnike i grad Sinj odnosno Cetinski kraj.

OBAVIJEST IZ UDRUGE RODITELJA I UDOVICA POGINULIH BRANITELJA

Za sutra iz Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata najavljuju odlazak na hodočašće u Međugorje. Polazak je je s Alkarskog trkališta u 8 sati. U svetištu će udruga biti nazočna misi i vjerskom druženju a povratak se očekuje u večernjim satima.

SPORT

Nakon pobjede nad Hrvacama sa rezultatom 4:0 makarski Zmaj je na čelu 1. županijske nogometne lige.
Hrvace su na 2. mjestu, Glavice na 7.mjestu, a Tekstilac na 14 mjestu 1.žNL.

Ovaj vikend Junak gostuje u Opuzenu gdje igra protiv Neretvanca.
Iz susreta županijske nogometne lige izdvajamo derbi kola Hrvace -OSK Aldi.

Od rukometnih zanimljivosti izdvajamo susrete 2. Hrvatske rukometne lige Kamičak -Dubrovnik i Zadar- Cetinka Trilj.

Večeras u 18 sati u Gradskoj vijećnici održat će se osnivačka skupština nove atletske udruge "Ante Kuka Tomašević". Inicijator osnivanja je Josip Bećo Vučković.

VRIJEME

Sunčano toplo i vedro i u nastavku dana. Dnevna temperatura između 16 i 22 stupnja Celzijeva.