Četvrtak, 5.05.2005.

POčELA IZGRADNJA NOVOG GRADSKOG STADIONA

Postavljanjem kamena temeljca danas počinju radovi na izgradnji novog gradskog nogometnog stadiona. Tim povodom bit će upriličena prigodna svečanost, kojoj će uz predstavnike gradske, civilne i crkvene vlasti i članove NK Junak, nazočiti i predstavnici Hrvatskog nogometnog saveza, županije i HNK Hajduk. Izvođač radova je poduzeće Cetina d.d. iz Sinja, a stadion bi trebao biti završen za sedam mjeseci. Vrijednost investicije je 19 milijuna kuna.

RADOVI U TRILJSKOM KRAJU

U triljskom kraju nastavljaju se projekti vodoopskrbnog sustava, posebice na predjelu Kamenskog i Voštana. Kao zadnja od tri investicije ovog karaktera je uspostavljanje vodoopskrbom sela Vrpolje, Velić i čačvina, te dio Strizirepa. Sredstva za ove investicije osigurana su isključivo iz gradskog proračuna.
Kao značajnije projekte, gradonačelnik Trilja Jozo Sarač, naglašava izgradnju kanalizacijskog sustava užeg prostora grada, kao i nogostup od benzinske postaje u Trilju do Košuta. Izvođač radova je odabrana i građevinska dozvola očekuje se za koji dan.

POčELO PRIKUPLJANJE AUTOMOBILSKIH OLUPINA

Upravni odjel za komunalne djelatnosti grada Sinja obavještava građane da je u tijeku akcija besplatnog prikupljanja automobilskih olupina na području grada Sinja. Mole se svi građani koji posjeduju olupine ili znaju za lokaciju na kojoj su iste deponirane da se jave u sobu 33 ili na broj Komunalnog redarstva 821-601.

GROM UDARIO U KUćU NA HANU

Na području Hana kod Sinja došlo je do udara groma u obiteljsku kuću Anđelka širovića. Srušena je streha i dimnjak, a šteta se procjenjuje na oko 3.000 kuna.

SPORT

Nogometni klub Junak poziva sve zainteresirane dječake rođene 1997. godine i starije koji se žele upisati u školu nogometa da se vrši upis na igralištu NK Junak, kroz jutro u 9.30, a poslijepodne u 14.30. Svi treninzi i utakmice i dalje se održavaju na postojećem igralištu NK Junak.

U subotu 7. svibnja na nogometnom igralištu Junak odigrat će se drugo kolo ragbijaškog kupa Hrvatske između RK Nada i Sinja za kadetske uzraste. Početak susreta je u 16 sati.

VRIJEME

Prevladava djelomice sunčano vrijeme uz povremenu naoblaku uz mogućnost kiše s pljuskovima i grmljavinom. Temperatura zraka je 15 C.