Nedjelja, 5.04.2020.

Vjernici preuzimaju blagoslovljene maslinove grančice


Danas je Cvjetnica je kršćanski blagdan koji se slavi u nedjelju prije Uskrsa. Ovaj dan je uvod u Veliki tjedan, dan na koji se Crkva spominje Isusovog svečanog ulaska u Jeruzalem u dane prije Pashe, ali i njegove muke koja je uslijedila nakon toga.
S obzirom da se Hrvatska i veći dio svijeta nalaze u izvanrednim okolnostima zbog epidemije virusom COVID 19, a samim time tako su i prilagođeni vjerski obredi i slavlja, jutros je sinjski župnik fra Perica Maslać blagoslovio maslinove grančice, koje vjernici preuzimaju ispred ulaza u crkvu Čudotvorne Gospe Sinjske. Blagoslovljene maslinove grančice vjernici  preuzeti  8 do 11,30 sati te od 12,30 do 18 sati.
IZVOR: WWW.FERATA.HR

Fra Ante Čovo: Uz Gospin zagovor molimo za strpljenje, razumijevanje i solidarnost svih ljudi


Hrvatska i veći dio svijeta nalaze se u izvanrednim okolnostima zbog epidemije virusom COVID 19. Zbog toga je splitsko-makarski metroplit i nadbiskup mons. Marin Barišić poslao upute za slavlja u okolnostima epidemije koronavirusom svim svećenicima, redovnicima i redovnicama. Istaknuo je kako ove okolnosti ne smiju spriječiti da u našim župnim crkvama, na skromniji način nego inače, proslavimo Uskrsne blagdane.
Gostujući u programu Hit radija, sinjski gvardijan fra Ante Čovo kazao je kako će, sukladno porukama mons. Marina Barišića, u župnim crkvama, samostanskim i sjemenišnim kapelama, bez nazočnosti vjernika, župnici predvoditi obrede.
Opširnije...
IZVOR: WWW.FERATA.HR